AVSLÖJAR: Brynäs kris fortsätter – tvingas varsla personal

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynäs fortsätter göra besparingar för att lindra en hårt ansträngd ekonomi.

Enligt uppgifter har klubben nu varslat ett tiotal personer på kansliet. 

Tidigare har Sportbladet berättat att spelartruppen förväntas sänka sina löner med tolv procent. 

Coronapandemin slår stenhårt mot landets elitklubbar, som fortfarande inte får ta in mer än 50 åskådare på sina matcher. Nyligen gick Färjestads vd Stefan Larsson ut med att klubben förväntas gå back hissnande 34 miljoner kronor den här säsongen.

Brynäs har en liknande organisation som Färjestad och äger även en arena i liknande storlek. I samband med årsmötet i augusti presenterade Brynäs klubbdirektör Michael Campese fem olika scenarier baserat på hur mycket publik Gävleklubben kunde släppa in under säsongen. 

Förlust på 41 miljoner

Mardrömsscenariot var 50 åskådare och då budgeterade Brynäs med en förlust på 41 miljoner kronor, vilket är cirka 25 procent av hela omsättningen. Vid ett snitt på tusen åskådare under säsongen räknar Brynäs med att gå back 32 miljoner kronor.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

I söndags kunde Sportbladet avslöja att Brynäs inlett förhandlingar med spelartruppen och att klubbens förslag var en lönesänkning med tolv procent.

Värvade stjärnor

Nu berörs även övrig personal i klubben, som tidigare varit korttidspermitterade. Ett tiotal personer på kansliet varslas. Enligt uppgifter till Sportbladet handlar det om tolv personer.

Brynäs uppmärksammades i somras sedan man värvat landslagsduon Simon Bertilsson och Patrik Berglund. Där sköttes en del av finansieringen genom en swischkampanj riktad mot supportrarna.

Michael Campese bekräftar att Brynäs kommer presentera sina åtgärder under morgondagen, men vill inte säga något mer om innehållet. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!