Anna Swenn Larsson coronapositiv

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Först fick hon inte åka slalompremiären.

Nu har slalomstjärnan Anna Swenn Larsson testat positivt för covid-19.

– Det är lite svårt att ta in, kan inte riktigt se när jag blivit smittad, säger hon i ett pressmeddelande.

Det var inför slalompremiären i Levi för knappt två veckor sedan som hela det svenska damlandslaget blev satta i karantän sedan tränaren Christian Thoma testat positivt för covid-19.

Ingen svensk åkare testade positivt i samband med det men laget skickades hem.

Nu skulle Anna Swenn Larsson precis ge sig iväg på ett träningsläger i Centraleuropa för att vässa formen inför resten av säsongen. Då kom nästa dråpslag: ett positivt prov.

– Det är lite svårt att ta in, kan inte riktigt se när jag blivit smittad. Jag har mer eller mindre varit isolerad eller varit på behörigt avstånd från människor jag träffat, säger Anna som är både bedrövad och ledsen enligt ett pressmeddelande.

Enligt skidförbundet har Anna Swenn Larsson testat negativt på ett PCR-test efter hemkomst från Levi.

”Glad och tacksam”

Förhoppningsvis är hon fortfarande startklar till tävlingen i Semmering 28–29 december. Men nu måste hon avstå all träning trots att hon är symtomfri.

– Men det är jag glad och tacksam för och jag hoppas det kan fortsätta så. Det är klart värre för alla som blir svårt sjuka i den här pandemin, förhoppningsvis är det här någonting som kan gå över ganska snabbt, säger hon.

Planen för december är kastad i papperskorgen.

– I det här läget är det svårt att blicka långt framåt, först och främst ska jag bli frisk och testa negativt innan jag kan göra någonting. När den dagen kommer får vi se var i tiden vi befinner oss och då får vi jobba vidare därifrån.

Anna Swenn Larsson.
Foto: KLAS ROCKBERG / BILDBYRÅN
Anna Swenn Larsson.
Publicerad:

LÄS VIDARE