Flyger till England för att göra klart – efter landskampen

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Följetongen är slut.

Victor Nilsson Lindelöf, 22, åker till England för att skriva kontrakt med Manchester United i veckan.

Klubben har bekräftat övergången.

Foto: IBL

Manchester United har jagat Victor Nilsson Lindelöf under en lång tid. Redan förra sommaren kom klubben med första budet till Benfica. Sedan har det varit långa förhandlingar, massor med spekulationer och skriverier.

Vid klockan 20.00 i kväll skrev Sportbladet att Nilsson Lindelöf kommer att presenteras av Manchester United inom en dryg vecka.

Två timmar senare bekräftade United att klubben är överens med Benfica. Klubben skriver att det enda som återstår är läkarundersökning, personligt avtal och att han kommer presenteras officiellt senare.

Åker efter landskampen

Efter matchen mot Norge, tisdag 13 juni, kommer den 22-årige försvararen att åka till England.

Första budet från United var på drygt 250 miljoner kronor. Sedan har prislappen ökat och enligt uppgifter ser den ut att hamna runt 450 miljoner kronor med bonusar inräknat.

Varit förstavalet för Mourinho

Nilsson Lindelöf har varit managern José Mourinhos förstaval under flera transferfönster. Enligt uppgifter till Sportbladet har han tryckt på extra hos United för att få klart 22-åringen så fort som möjligt.

Nilsson blir den dyraste svenske försvararen någonsin och den näst dyraste övergången totalt. Zlatan Ibrahimovic är dyrast, han kostade cirka 650 miljoner när han flyttade från Inter till Barcelona.

Så mycket får VSK

Nilsson Lindelöfs moderklubb Västerås SK gjorde en uppgörelse med Benfica som gav klubben rätt till tre miljoner euro, cirka 30 miljoner kronor, oavsett om försvararen stannar i Portugal eller flyttar till en ny klubb.

Om Benfica säljer 22-åringen får VSK ytterligare tio miljoner kronor. Den svenska klubben har även rätt till solidaritetsersättning och den summan uppges också hamna runt tio miljoner kronor.

I så fall hamnar intäkterna för Västerås SK på cirka 50 miljoner kronor för Nilsson Lindelöfs flytt från Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE