Skärpt straff för knivattacken mot Kvitova

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Vaclav Salek/AP/TT
Petra Kvitova lämnar domstolen i Brno efter rättegången i fjol.

SPORTBLADET

Den man som i december 2016 attackerade tennisstjärnan Petra Kvitova med kniv har fått sitt straff skärpt, från åtta till elva års fängelse.

– Vi har ändrat brottsrubriceringen från allvarlig misshandel till ett allvarligt fall av inbrott, säger en talesperson för domstolen i tjeckiska Olomouc.

Både mannen och åklagaren hade överklagat den första domen som kom i mars i fjol.

Gärningsmannen utgav sig för att vara hantverkare och överföll sedan tennisstjärnan i hennes lägenhet i tjeckiska Prostejov. Den tvåfaldiga Wimbledon-mästaren tog sig loss från mannens grepp men fick i attacken svåra skärsår i sin vänstra hand.

Var borta i 1,5 år

Den traumatiska händelsen höll Kvitova borta från tennisen i ett och ett halvt år. I maj 2017 gjorde hon comeback och i januari i fjol tog hon sig till final i Australian Open där hon föll mot japanskan Naomi Osaka.

I en lång intervju med brittiska Guardian i somras berättade 29-åringen om hur attacken för drygt tre år sedan har förändrat henne.

– Tidigare var jag ofta stressad, nu är jag mer avslappnad. Jag uppskattar de små sakerna i livet betydligt mer: som bra väder, att vara med min familj och att träffa mina vänner. Stora problem kan påverka mig – men då små, dumma grejerna bryr jag mig inte om längre, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN