Christer Björkman efter operationen: ”Får sig en tankeställare”

Fick blodpropp i halsen – kvar på intensiven i Tel Aviv: ”Räknar med att bli utskriven till helgen”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Blodproppen hade kunnat ta hans liv.

Nu vårdas Christer Björkman på intensiven efter att ha opererats i Tel Aviv.

”Jag mår bra och har egentligen gjort det hela tiden. Det är ju det som är så lömskt med detta, att det inte märks förrän det kanske är för sent”, hälsar han via sms.

Christer Björkman ligger kvar på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Tel Aviv efter att ha opererats för en blodpropp i halsen under tisdagsmorgonen.

”Jag mår bra och har egentligen gjort det hela tiden. Det är ju det som är så lömskt med detta, att det inte märks förrän det kanske är för sent. Sen har jag såklart varit orolig över situationen, man inser hur snabbt livet kan förändras”, hälsar han via sms.

”Livet är skört”

Läkarnas besked är att operationen har gått som planerat och att inga komplikationer tillstött. Nu räknar den svenska Eurovision-chefen därför med att bli utskriven från sjukhuset till helgen.

”Om allt fortsätter att gå som det ska så är planen att jag ska resa hem till Sverige på söndag”, skriver han.

Känner du att du måste förändra något eller dra ner på arbetstempot efter det här?

”Det är min långvariga rökning (som jag slutade med 2011) och ärftligt hög kolesterolhalt som har byggt för detta under lång tid. Visst får man sig en tankeställare om att livet är skört och att man kanske borde hitta en bättre balans mellan arbete och fritid”, hälsar Christer Björkman via sms.

Christer Björkman.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Christer Björkman.

Livshotande

Det var i lördags som Christer Björkman drabbades av synrubbningar och fick åka akut till sjukhus bara timmar före Eurovision song contests final. Som Nöjesbladet var först att berätta i söndags morse konstaterade läkarna att han drabbats av en blodpropp i halsen. Björkmans tillstånd var så pass allvarligt att det hade kunnat bli livshotande om han inte hade fått vård i tid.

På onsdagsmorgonen var han så pass pigg efter operationen att han la upp en skämtsam bild på Instagram där maken Martin Kagemark skymtade på en madrass på sovrumsgolvet, med texten:

”Fortfarande på intensivvårdsavdelningen, men mitt tillstånd stabiliseras långsamt, så hittills har allt gått bra”, och en hashtagg om att den stöttande maken tar en tupplur på golvet.

Publicerad:

LÄS VIDARE