Får matcheckar från Frälsningsarmén

Thorsten Flinck utfattig efter diskningen från Melodifestivalen

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Han får checkar från Frälsningsarmén för att kunna köpa mat.

Efter diskningen från Melodifestivalen har Thorsten Flinck blivit utfattig.

– Jag får ringa Kristina Lugn och be henne att Svenska Akademien ska ge mig nåt, säger skådespelaren i en intervju med tidningen Faktum.

Thorsten Flinck pryder omslaget till senaste avsnittet av tidningen Faktum.
Foto: PER ENGLUND
Thorsten Flinck pryder omslaget till senaste avsnittet av tidningen Faktum.

Han hoppas att en ny podcast ska bli räddningen.

Podprofilen Sigge Eklund, 45, ska producera flera avsnitt med Thorsten Flinck, 59, tillsammans med tvillingbrodern Richard, som Flinck inte har träffat på 20 år, berättar skådespelaren för tidningen Faktum i en intervju i det nya numret av tidningen som släpps tisdag 21 april.

60 kronor om dagen till snus

Nu har de återupptagit kontakten och Flinck hoppas att den kommande podcasten ska ge honom lite inkomster igen.

– Ekonomiskt är det en räddningsplanka, men det sista Sigge sa var att det första programmet kommer att kunna gå runt första maj. Det är långt till dess. Det är fruktansvärt jobbigt och jag måste ha tag i 60 kronor om dagen för att jag snusar en dosa snus om dagen, säger Flinck till tidningen.

Faktum är gatutidningen som säljs av hemlösa i Värmland, Västra Götaland och Skåne. I intervjun berättar Thorsten Flinck hur han blivit tvungen att söka hjälp från Frälsningsarmén efter att han diskades från Melodifestivalen i februari.

Frälsningsarmén

– Jag fick checkar på 500 spänn att köpa mat för. Och kläder. Nu får jag nöja mig med sekunda varor, säger han till Faktum.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Inkomsterna Flinck räknade med från Melodifestivalen har helt uteblivit efter diskningen.

Flinck står åtalad misstänkt för olaga hot och skadegörelse och tilläts därför inte tävla. Det har lett till att de inkomster han räknat med efter tävlingen helt har uteblivit.

– Åtta, tio månader efteråt kan man kan höja gaget tredubbelt. Då kan man bara ösa in jobb. Jag behövde verkligen det, det har gått och blivit fattigt för mig nu. Nä, det är inte alls bra, har Flinck tidigare sagt i TV4:s ”Malou efter tio”.

Fått lägenhet av en välgörare

Flinck är dock inte hemlös. Han äger en tredjedel av en bostadsrätt i Gröndal utanför centrala Stockholm, som han har fått från sin mecenat, hissentreprenören och miljonären Kjell Johansson.

I väntan på att podcasten kan börja spelas in hoppas Flinck att även Svenska Akademien ska kunna stötta honom.

– Jag får ringa Kristina Lugn och be henne att Svenska Akademien ska ge mig nåt. De gjorde det en gång när jag inte hade några pengar. Då kom det in 60 000 ett par dagar senare, säger Flinck till Faktum.

Publicerad:

LÄS VIDARE