Efter kritiken – rapparen Einár hoppar av Musikhjälpen

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Bokningen av rapparen Einár till årets Musikhjälpen har kritiserats hårt.

Nu väljer stjärnan att ställa in sin medverkan.

I ett uttalande på Musikhjälpens Facebooksida meddelar hans management att avhoppet beror på tidsbrist.

”Han hälsar också att han tycker att Musikhjälpens initiativ är mycket bra och att han fortfarande vill stötta insamlingen”, säger de.

Rapparen Einár är en av Sveriges just nu absolut hetaste musikakter och en av alla de artister som skulle ha medverkat under årets Musikhjälpen.

De senaste dagarna har kritik riktats mot Sveriges Radio då flera personer anser att Einárs texter är både våldsglorifierande och sexistiska – något de menar rimmar illa med årets tema ”sex är inte ett vapen”.

”Varit väldigt viktigt att ha med Einár”

Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen, säger att de har tagit del av kritiken.

– Vi förstår att den här bokningen kanske kunde upplevas som extra känslig med tanke på årets tema i Musikhjälpen, som handlar om sexuellt våld, krig och konflikt. Därför valde vi att lägga Einárs framträdande ganska sent på kvällen, efter 22, säger hon.

– Men för oss har det också varit väldigt viktigt att ha med Einár, som är en av Sveriges just nu största artister, just för att kunna nå hans väldigt många och unga fans med det här budskapet.

Einár.
Foto: CAROLINA BYRMO
Einár.

Ställer in sin medverkan

Nu står det dock klart att 17-åringen ställer in sin medverkan.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Einár som vill betona att avhoppet inte har något att göra med kritiken som riktats mot honom utan att det handlar om hans just nu pressade schema.

Även hans management uppger samma anledning.

”Einár kan på grund av tidsbrist inte åka till Västerås för framträdande i Musikhjälpen den 12 december. Han har blivit tvungen att ta en paus från allt som inte rör hans liveshow på Fryshuset den 19 december i Stockholm”, säger de i ett uttalande på Musikhjälpens Facebooksida.

De tillägger samtidigt att rapparen fortfarande står bakom initiativet.

”Han hälsar också att han tycker att Musikhjälpens initiativ är mycket bra och att han fortfarande vill stötta insamlingen”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN