Nanne Grönwall ryter ifrån mot kroppshetsen

”Vem är perfekt? Ingen!”

avLouise Åström

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Nanne Grönvall.

Lady Gaga mobbades för sin kropp efter framträdandet i Super Bowl.

Nu kliver Nanne Grönwall in och ryter ifrån mot kroppshatarna.

– Vi måste börja få en sund inställning till utseenden och ideal”, skriver hon på sin blogg.

Efter att Lady Gaga uppträtt i den stora halvtidsshowen under Super Bowl blev hon påhoppad med elakheter kring sitt utseende. Hon slog tillbaka mot hatarna och framförde tydligt att hon var stolt över sin kropp samt rådde mobbarna att känna samma kärlek över sina egna kroppar.

Kroppshetsen mot Gaga har nu fått den svenska artisten Nanne Grönwall att ryta ifrån.

”Hur kommer det sig att utseende- och perfektions-hetsen fortsätter. Vem är perfekt? Ingen? INGEN!!! Vi måste börja få en sund inställning till utseenden och ideal”, skriver hon på sin blogg.

”Elaka kommentarer”

Hon berättar också om att hon själv får elaka kommentarer i sociala medier. Ett exempel var när hon publicerade en bild på sig själv där hon inte bar smink.

”Jag var då på väg till mitt första gig på 7 månader efter utmattnings-kollapsen, så jag kände mig fin som jag var. Jag var ju piggare än på länge, så det blev en bild helt osminkad och håret ostylat. ”Men så du ser ut....det syns att du inte är ung längre” dök det plötsligt upp en kommentar”, skriver hon.

Enligt Nanne tar hon inte åt sig av elaka kommentarer och tänker att fortsätta publicera de bilder hon vill. Oavsett om hon bär smink eller inte. Däremot påpekar hon att det här klimatet påverkar unga personer negativt och riskerar att knäcka självförtroenden.

”Ni är vackra”

Till sist levererar hon ett tydligt budskap till alla sina läsare.

”Jag ääääälskar Lady Gagas mage, ja hela henne och jag älskar människors mångfald; utseende- och klädes-mässigt. Kom ihåg allihopa; ni är vackra och unika! Låt ingen annan få er att tro något annat. UNIKA! Puss!”, skriver hon.

Nanne har även dragit igång en egen kampanj under hashtaggen ”dugersomjagär” där hon ber personer att berätta om när de känner sig fina och lägga upp bilder på sig själva på hennes Facebooksida.

ARTIKELN HANDLAR OM