Buffalos Sabres succé bara fortsätter

Tog nionde raka segern i natt – toppar NHL

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Buffalo Sabres saga vägrar ta slut.

De tog nionde raka segern i natt och toppar plötsligt NHL-tabellen.

– Det kan bli så när alla drar åt samma håll och verkligen blir som en familj, säger målvakten Linus Ullmark, som stoppade 35 skott och var allmänt lysande, till Sportbladet efter 3–2-triumfen mot Detroit.

Det är många som gnuggar sig i ögonen när de ser vad Buffalo Sabres håller på och ställer till med.

Visserligen fanns det förhoppningar om de senaste säsongernas notoriska bottenlag äntligen skulle kunna ta några steg i rätt riktning i år, men herregud.

Det är är ju inte det ”nya” Sabres gjort.

”Det känns lite overkligt”

De har skrivit om hela manuskriptet och är efter nio raka segrar ny etta i den sammanlagda NHL-tabellen.

– Ja, som det varit de närmast föregående åren känns det förstås lite overkligt, säger Linus Ullmark när vi når honom efter nattens bortamöte med Detroit.

– Men vi såg vad Colorado gjorde så sent som ifjol, och jag såg det med Rochester i AHL, och vi gick in för att få till samma scenario här. Ibland går det snabbt att vända på steken.

Jack Eichel, lagkaptenen, har flera gånger framhållit den nya sammanhållningen i laget som den främsta förklaringen till förvandlingen – och Linus håller med.

– Ja, vi har strävat efter att bli mer av en familj för när man blir det och alla drar åt samma håll kan det bli så här, fortsätter den 25-årige keepern.

”Rasmus är så lugn och trygg”

Som alltså vaktade kassen i Little Caesar’s Arena i natt och var alldeles enastående. Han stoppade 35 skott, fick avvärja flera frilägen och stängde igen nästan helt under straffavgörandet.

– Jo, det kändes bra. Detroit är en svår motståndare och framförallt otroligt kvicka i spelvändningarna. Gör man ett misstag kommer de direkt i kontringar. Vi såg till att hålla dem till ett minimum ikväll men några gånger kom de igenom och då var jag dessbättre med, säger han.

– Vad gäller straffarna är alla i den här ligan så skickliga att man verkligen får vara på tå om man ska ta puckarna. Och så krävs det lite tur. Det hade jag också ikväll.

Rasmus Dahlin stod för en ny solid insats och bidrog med en assist.

– Jo, man ser att Rasmus hamnat i rätt liga. Han är så lugn och trygg med pucken. och går det emot någon gång så tänker han inte för mycket på det utan fortsätter spela sitt spel. Det är exakt så man ska göra, berömmer landsmannen Ullmark.

I nästa match, på tisdag, tar Sabres emot San Jose hemma i Keybank Center.

Vinner de även då tangerar de klubbrekord i långa segersviter.

Det var det ingen som ens hade kunnat drömma om för ett halvår sedan…

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!