Klefbom stor hjälte för Edmonton Oilers

Svensken avgjorde sent: ”Det är bara så underbart”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

OTTAWA. Oscar Klefbom börjar bli van med rollen som matchhjälte.

Han avgjorde Oilers hemmamatch mot Dallas i förrgår – och gjorde om bedriften mot LA Kings i natt.

– Ja, det är ju otroligt. Jag lyckas inte göra ett mål på 22-23 matcher. Sedan får jag avgöra två gånger i rad. Jag är otrolig glad över det, säger den 25-årige värmlänningen till Sportbladet efter 3-2-segern.

Fajten mellan divisionsrivalerna Edmonton och Los Angeles Kings i Rogers Place stod 2–2 när hemmalaget med knappa tre minuter kvar fick ett powerplay.

Då slog Oscar Klefbom till igen – och klappade in 3-2 från blålinjen efter att ha tagit emot en bakom-ryggen-passning av Ryan Nugent-Hopkins,

– Det var en inövad variant vi ju faktiskt hade fått att funka i ett powerplay redan i mitten av första perioden, säger ”Kleffy” när vi når honom efteråt.

”Det är bara så underbart”

– Att det var jag fick som sätta pucken nu, i det läget i en sån här match mot en divisionsrival…det är bara så underbart.

Ja, för med den pärlan avgjorde Oscar alltså – för andra matchen i rad. Han nöp ju till på övertid mot Dallas i förrgår också.

– Det är ju otroligt. Jag lyckas inte göra ett mål på 22–23 matcher. Sedan får jag avgöra två gånger i rad. Jag är otrolig glad över det, fortsätter han.

”Det går åt rätt håll”

Med segern den gode värmlänningen säkrade stävar Oilers uppåt i tabellen och har känning på en slutspelsplats igen.

– Det går absolut åt rätt håll, konstaterar matchhjälten.

– Men det finns fortfarande en del att jobba på om vi ska bil ett riktigt stabilt slutspelslag. Jag tycker inte vi spelade särskilt bra ikväll, till exempel. Men det är nästan skönare att vinna såna matcher än de man dominerar.

Och det tenderar att hända när man har matchvinnare som herr Klefbom i laguppställningen!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM