Ballongen efter deras firande hittades 130 mil bort

Av: Malin Wigen

Publicerad:

NYHETER

En nederländare vid namn Bert Bakker hittade en ballong i de nederländska skogarna – som färdats ända från en måleributik i Sverige, skriver tidningen Mitt i.

– 130 mil hade den åkt, så det var ju jättehäftigt, säger Karolina Persson, butiksbiträde.

Det var i lördags som Måleributiken i Alvik i Stockholm firade 30 år. I samband med detta satte de upp blå heliumballonger i butiken prydd med butikens namn.

– På kvällen släppte vi loss dem, det var massvis av dem utanför, Karolina Persson som jobbar i butiken.

Ballongerna flög upp mot luften och sprack, som de vanligtvis gör. Men en av dessa åkte istället söderut och begav sig bortom Sveriges gränser, något även Mitt i skrivit om. Till slut landade den i nederländska provinsen Drenthe, som ligger i norra delen av landet, där nederländaren Bert Bakker hittade den i skogen intill hans hem.

I dag, söndag den 18/11-18) gick jag i skogen på eftermiddagen. Plötsligt såg jag en blå ballong som satt fast i ett trä. När jag kollade upp webbdressen blev jag väldigt överraskad. Ballongen hade flugit hela vägen från Bromma till Sverige (…)”, skriver han i ett mejl till butiken.

– 130 mil hade den åkt, så det var ju jättehäftigt, säger Karolina.

1 av 3 | Foto: Privat
Ballongen från butikens firade hittades i Nederländerna.

Är det inte ett mirakel! Jag önskar er all lycka”, avslutar han mejlet. 

Personalen i butiken ska ha blivit väldigt förvånade när de såg Berts mejl. 

– Vi tänkte att shit, vad häftigt att någon kollat upp oss och googlat fram oss och sett att vi hade jubileum – och som tog sig tiden att skicka detta. Han tycker nog själv att det var häftigt att den kommit ända dit från Stockholm

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN