Beskedet i natt – talar för en trejd?

”Deras ägare är redo att betala”

avAndreas Käck

Det ser ut att börja röra på sig i ”Nylander-gate”.

Ryktena om en trejd till Carolina trappas upp – och i natt skickar ”Canes” tre (!) representanter till Toronto.

”Klubbarna pratar allt mer med varandra”, skriver insidern David Pagnotta.

Klockan tickar för Toronto och William Nylander, 22.

Parterna måste komma överens om ett nytt kontrakt innan månaden är slut – annars får den svenske stjärnan inte spela i NHL den här säsongen.

Toronto har genomgående varit tydliga i att man inte avser att trejda honom, men kanske är det på väg att förändras? Ryktena om en övergång till Carolina Hurricanes blir allt mer intensiva, och sent på torsdagskvällen kom information som häller ytterligare vatten på kvarnen.

Flera på plats i Toronto

Toronto Sun-reportern Terry Koshan meddelar att ”Canes” skickar tre (!) scouter till nattens match mellan Toronto och Dallas. Att skicka så många scouter till en vanlig grundseriematch kan tyda på att något är i görningen.

Scouterna kommer förstås inte få se Nylander själv, men möjligen är de på plats för att spana in andra Toronto-spelare som skulle kunna ingå i en större trejd.

David Pagnotta – som vanligtvis har bra insyn i Toronto (han var den som var först att avslöja John Tavares-övergången) – har reagerat på nyheten. Och enligt honom är Carolina Hurricanes intresse för William Nylander minst sagt konkret.

”Samtalen har intensifierats”, skriver han på Twitter.

”Ägaren är inte rädd”

Det pikanta i sammanhanget är att en trejd rimligen bara blir aktuell om budande klubb känner sig säker på att kunna binda upp Nylander på ett kontrakt. Den klubben lär således behöva hosta upp de slantar som Toronto – hittills – inte varit berett att göra.

Och enligt Pagnotta är Carolina redo.

”Canes ägare Tom Dundon är visserligen ansvarsfull gentemot lönetaket, men han är heller inte rädd för att betala stort för en spelare om lagledningen anser att den spelaren är värd pengarna”, skriver Pagnotta.

Uppgifter gör gällande att Nylander och hans agent har tagit sikte på en lön upp emot 8 miljoner dollar per säsong.

Toronto har massor med offensiv kraft i sitt lag, men är alltjämt i behov av bättre backar. Carolina har flera bra backar. Inte minst Jaccob Slavin, 24, och Brett Pesce, 23, som båda sitter på relativt billiga långtidskontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM