”En skön kille – men han kan inte göra så”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Säker på seger – då fick Lasse Nilsson hjärnsläpp

Lasse Nilsson fixade först straff, utvisning och mål - innan han själv visades ut i andra halvlek.
Foto: C MORE OCH SCANPIX
Lasse Nilsson fixade först straff, utvisning och mål - innan han själv visades ut i andra halvlek.

”Skönt att komma hit mot ett inte fullt så bra lag”, sa Lasse Nilsson i halvtid.

Sedan fick 31-åringen ett hjärnsläpp, visades ut och fick se Elfsborg spela 2-2 trots en Mjällby-utvisning redan efter 24 minuter.

– Jag gillar Lasse, han är en skön kille, men han kan inte göra det här, säger experten Fredrik Lundgren i C More Sport.

Pär Ericsson hade gjort 1-0 för Mjällby när Lasse Nilsson rann igenom hemmaförsvaret efter 24 minuter. Gbenga Arokoyo kastade sig, nuddade bollen men fällde också Nilsson varpå domaren Andreas Ekberg dömde straff och visade ut Arokoyo.

– Det var mycket protester. Jag märker ju inte, jag märker bara att jag blir nedsparkad. Han är ju inte på bollen så det var väl straff då, säger Lasse Nilsson.

”En bra chans för oss”

Elfsborgs 31-åring tog själv hand som straffen, satte 1-1 och fick sedan se Sebastian Holmén även nicka in 2-1 kort före halvtid. Med ledning och en man mer på planen verkade Nilsson redan ha räknat hem segern i halvtid – en skön sådan efter 0-4 mot Salzburg i Europa League i veckan.

– Självförtroende var lite stukat såklart, 0-4 i röven är aldrig kul. Men det var en bra chans för oss att komma hit och göra en bättre prestation mot ett inte fullt så bra lag så vi var laddade inför det här, sa anfallaren.

Sedan blev Lasse Nilsson något av en syndabock när Elfsborg tappade ledningen. Pär Ericsson stötte in sitt andra mål i matchen och när Elfsborg skulle jaga ett segermål visades Nilsson ut – efter att två gånger på tolv minuter ha varnats för att ha avslutat efter signal.

Mjällby missade straff

– Det är hjärnsläpp av Lasse Nilsson. Jag gillar Lasse, han är en skön kille, men han kan inte göra det här. Han har precis fått gult kort för att han avslutat efter signal, och den gången var det inga tveksamheter. Så gör han samma sak igen, säger experten Fredrik Lundgren.

Med tio man i båda lagen borde Mjällby istället avgjort när de fick en straff på tilläggstid. Men 21-årige Robin Strömberg sköt den i kryssribban.

2-2-resultatet innebär att Elfsborg nu står på 38 poäng efter 24 omgångar, sju efter ledande Malmö FF som har en match mindre spelad. Mjällby har 33 pinnar.

– Jag har inga kommentarer om domaren överhuvudtaget, säger Elfsborg tränare Jörgen Lennartsson till C More Sport.

Har du några kommentarer om Lasse Nilsson?

– Nej, det har jag inte.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN