Malins smarta täcke gör succé bland småbarnsföräldrar

avClara Öhrn

1 av 3 | Foto: Privat
Malin Larsson med hennes två söner.

Malin Larssons son vaknade fem gånger per natt i två års tid.

Till slut fick hon nog och bestämde sig för att hitta en lösning på problemet.

Nu hyllas hennes smarta knep i sociala medier.

Malin Larsson från Skellefteå kom på den smarta lösningen efter nästan två år av sömnlösa nätter, vilket Expressen också skrivit om.

– Min tvååring har haft sömnproblem mer eller mindre hela livet. Han vill gärna att man ska ligga och hålla om honom när man ska sova. Så fort man lämnar hans säng så skriker han och vill att man ska komma tillbaka, berättar Malin.

Tröttnade på att sova i sonens säng

Till sist tröttnade hon på att sova i sonens säng och efter lite efterforskningar på nätet kom hon på den briljanta idén.

Malin tog ett gammalt täcke och köpte nyckelkedjor. Sedan sydde hon kanaler i täcket och stoppade in kedjorna. Innan sonen började sova med täcket vaknade han drygt fem gånger per natt men sedan han fick det sover han i princip ostört hela natten.

– Jag märkte stor skillnad redan första natten, berättar Malin.

Tyngdtäcken är en beprövad metod för att hjälpa personer med sömnsvårigheter, men de är ofta dyra och man kan behöva en diagnos för att få tag på ett via landstinget.

– Jag tänkte att det kostar inte mycket att försöka själv och det gick så fort att göra det också. Det var minsta möjliga problem att göra sitt eget, säger Malin.

Enormt gensvar

Malin la upp en bild sin uppfinning i en grupp på Facebook och har fått enorm respons från andra föräldrar vars barn sover dåligt på nätterna.

– Det verkar vara ett väldigt stort problem för många. Jag förstod inte att det skulle bli en så stor grej på Facebook när jag la upp den, säger Malin som tänker fortsätta använda täcket hädanefter.

– Ja, det är inget snack om saken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pyssel

Sömn