Styrelsens beslut att stänga av juniorer

avHans Abrahamsson

HOCKEY

Klubbdirektören fick i uppdrag att verkställa beslutet: ”Vill inte svara”

Foto: BILDBYRÅN
Mats Grauers.

Enligt Sportbladets uppgifter var det ett beslut från Frölundas styrelse att stänga av de juniorer som vägrade spela med A-laget.

Ordförande Mats Grauers vill inte säga om styrelsen kommer att riva upp sitt beslut:

– Jag vill just nu inte svara på hur vi har agerat och vad vi har beslutat, säger Grauers.

Det har stormat rejält runt Frölunda det senaste dygnet sedan uppgifterna läckte ut i GP om att klubben har stängt av juniorer som tackat nej till att spela med A-laget.

Enligt vad Sportbladet erfar togs beslutet att stänga av juniorerna på ett styrelsemöte. I helgen ska tjänstemännen, med klubbdirektör Christian Lechtaler i spetsen, fått besked om att verkställa beslutet. Något som gjordes i måndags morse.

”Måste titta på frågan”

Men Mats Grauers vill i nuläget ligga lågt när det gäller att kommentera den aktuella frågan:

– Jag vill vänta lite, vi ska ha ett möte i morgon eftermiddag och jag vill väldigt gärna avvakta det mötet innan jag uttalar mig ytterligare, säger han.

Betyder det att ni kan backa i frågan?

– Nej, men vi behöver sätta oss och titta på frågan. Och jag vill inte föregå mötet vi har i morgon. Det här är inget enkelt beslut. Vad gör vi klubbar i framtiden om liknande situationer dyker upp? Hur kan vi hantera frågeställningen?

Men kan du bekräfta att det är styrelsen som tagit det här beslutet?

– Jag vill just nu inte svara på hur vi agerat och vad vi har beslutat. Men det som hittills har skrivits ger inte en riktig bild. Vi har inte talat i termerna att vi sparkar folk. Vad vi hittills har gjort är ett föreningsbeslut, men vi är inte klara än.

Angelägen fråga för svensk hockey

Stämmer det att styrelsen har gett order till era tjänstemän att verkställa beslutet?

– Vad jag vet har inte Frölunda som förening gått ut och delgivit vad vi har beslutat. Vi måste diskutera det här ytterligare internt.

Vad känner du om den turbulens som varit runt Frölunda i samband med det här?

– Jag tror detta är en angelägen fråga för svensk ishockey. Sedan hur den aktualiserats kan man inte ha synpunkter på. Frågan har i alla fall kommit upp på agendan.

ARTIKELN HANDLAR OM