Kuppen mot Lotta Engberg i Bingolotto: ”Snacka om grundlurad”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lotta Engberg fick en chock i söndagens ”Bingolotto”.

Hon förberedde en mors dags-överraskning i programmet – men var i stället den som själv blev överraskad.

– Jag blir så rörd, säger Lotta Engberg till Nöjesbladet.

I söndagens program hade Lotta Engberg förberett sig på att läsa upp ett brev mellan bingospelen. Brevet trodde hon var författat av en kvinna som skrivit till programmet, men i stället fick hon en rejäl chock.

– Nu blir jag lurad. Jag trodde det var ett helt annat brev.

Hon tittar på brevet, kommer av sig och börjar leta på bordet efter ett annat brev – men läser till slut upp vad som står.

– Till världens bästa mamma och mormor. Tack för all tid, kärlek och engagemang du ger oss. Vi är så lyckligt lottade som hamnade hos dig. Vi älskar dig enormt mycket. Malin, Viktor, Stella, Oskar, Amanda, Malte och Arvid. Det var mina barn och barnbarn. Nu fick jag tårar i ögonen, säger hon.

Då kommer plötsligt Lottas dotter Amanda och barnbarn in i studion, med blommor, plakat och ballonger. Lotta Engberg blir tårögd.

Efteråt erkänner Lotta Engberg att hon blev totalt förd bakom ljuset. Hon hade fått informationen att en tjej från Dubai skulle överraska sin mamma som skulle sitta i publiken.

– Jag har ju vetat om i flera veckor att det skulle komma en tjej från Dubai, men det här trodde jag aldrig! Snacka om grundlurad!, säger hon till Nöjesbladet.

1 av 4 | Foto: Johan Carlén/Folkspel

Hon trodde att hon skulle läsa upp brevet från dottern till mamman, men redaktionen hade bytt ut kuvertet och i stället låg det en hälsning från en av hennes döttrar Amanda som hade tagit sig till studion för att fira sin mamma på mors dag.

– Jag blir så rörd, säger Lotta Engberg.

”Nu slipper jag skälla”

Hennes dotter Amanda var den enda som inte hört av sig och grattat på morsdag.

– Jag hade tänkt skälla för att hon inte ringt i dag, men nu slipper jag det, säger Lotta Engberg och skrattar.

John Sarafian, pr-ansvarig för ”Bingolotto” hälsar att produktionen ville göra något extra för Lotta Engberg på mors dag-sändningen, som också var hennes sista program. Säsongsfinalen gör Lotta Engberg och Agneta Sjödin tillsammans.

I och med att det är mors dag ville vi överraska Lotta. Lotta som i övrigt gjort en fantastisk insats som programledare denna våren tillsammans med Agneta Sjödin”, hälsar John Sarafian, pr-ansvarig för ”Bingolotto” i ett sms till Nöjesbladet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM