Extramöte för att undvika JVM-scenerna

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

KÖPENHAMN. Scenerna under medaljceremonin i junior-VM ska till varje pris undvikas.

Därför höll IIHF i går kväll ett extramöte med de båda finallagen.

– Det man speciellt har påpekat är att spelarna ska ha medaljerna på sig, säger Tre Kronors lagledare Lars-Henry Köhler. 

Efterspelet till vinterns JVM-final mellan Sverige och Kanada blev minst sagt uppmärksammat. Först i början av maj kom Internationella Ishockeyförbundets (IIHF) dom – och den var stenhård mot Sveriges uppträdande.

Förbundskapten Tomas Montén, ytterligare två ledare och fem spelare stängdes av i mellan två till fyra matcher för att de plockat av sig medaljerna under prisutdelningen.

Hårdaste straffet (fyra matcher) fick Lias Andersson som gav bort sin medalj till en åskådare på läktaren. Svenska Ishockeyförbundet bestämde strax efteråt att inte överklaga domen. 

Nu står Sverige i en ny final, Tre Kronor möter i kväll Schweiz.

Hade ett möte i går kväll

Och för att undvika liknande scener efter kvällens final har IIHF varit extra noggrant och informerade lagen under gårdagens direktoratsmöte.

Ingenting får gå fel.

– Jag var inte med under JVM, men det kanske inte har varit tillräckligt tydligt tidigare, det är i alla fall tydligare nu. Att alla vet vad som gäller och hur man ska uppträda. Var vi ska stå hit och dit och i vilken ordning saker ska ske, säger lagledare Lars-Henry Köhler.

Ingen risk att det är någon oklarhet runt om man måste ha medaljerna på sig?

– Det man har påpekat speciellt nu är att spelarna ska ha medaljerna på sig och hur länge det förlorande laget ska vara kvar på isen.

* 20.15 i TV3: VM-FINAL SVERIGE-SCHWEIZ

Tre Kronors VM-guld 00:28

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM