William, 3, fick inte äta på restaurangen

avMiriam Bratt

1 av 5 | Foto: Faksimil Kark

När treårige William skulle äta en redig pannkaksfrukost på restaurangen IHOP i Arkansas, USA, förra lördagen blev han tillsagd.

William har inga armar och måste därför sitta på bordet och äta sin mat med fötterna.

Det fick han inte för restaurangchefen, som menade att barnet utgjorde ett hälsoproblem.

När Alexis Bancroft skulle äta frukost på pannkaksrestaurangen IHOP i amerikanska Arkansas med sina barn förra veckan tog besöket en tvär vändning. Hennes treårige son föddes utan armar och äter därför med fötterna – något som fick restaurangchefen att be mamman att ta ner sin son från bordet.

– När vi kom till restaurangen bar jag honom in, tog honom till baddrummet och tvättade hans fötter så att han kunde äta, säger hon till Kark.

Foto: Faksimil Kark

Alexis påpekar att William bara är tre år och inte känner till något annat sätt att äta.

– Det här är ju allt han känner till. Det var så han fick lära sig att göra under sin terapi, fortsätter hon till nyhetskällan.

Enligt restaurangchefen var det en hälsofara att William satt på bordet och åt med fötterna. Hen menade dessutom att pojken inte fick använda de flaskor med sirap som stod på bordet.

– Jag frågade chefen: "Frågar du alla dina kunder om de tvättar händerna innan de rör på dem?", säger mamman.

Chefen: Måste skett ett missförstånd

Efter händelsen har flera anställda från IHOP skrivit till Alexis och bett om ursäkt för hur hon och sonen blev behandlade av deras chef.

Foto: Faksimil Kark

Även chefen har skrivit ett meddelande till den unga mamman:

”Jag tror att det har skett ett missförstånd. Jag skulle aldrig medvetet göra så mot din son.”

”Är hans talesperson”

William blev påverkad av händelsen och ville inte sätta sig och äta som vanligt dagen därpå. Anledningen ska vara tillsägelsen på restaurangen.

– Andra människor kan väl tycka att det här inte är en stor sak, men det är mitt barn. Jag är hans talesperson, och jag kommer inte tillåta folk att att behandla honom så, säger mamman till Kark.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Arkansas