”Kan köra lite hur han vill för att vinna”

Betting Gangster ser verkligen inte ut att vansläktas.

Som första avkomma till stjärnstoet Viola Silas har han imponerat och vunnit
i fem av nio starter.

I dag kommer en ny seger när han tag hem ett försök till E3.

Det är dags för uttagningslopp till korta E3 och det är Romme som är värd för tävlingarna och Grand Slam 75.

Som första avkomma till Viola Silas har förstås Betting Gangster haft ögonen på sig från det att han debuterade på tävlingsbanan. Stenhårda Viola Silas, vars karriär var en riktig saga som inbringade många storloppstriumfer, 22 segrar på 36 starter och 6,7 miljoner kronor intjänat.

Betting Gangster har en lång väg dit men att den treårige hingsten är ytterst talangfull och lovande råder det inga tvivel om. Senast gjorde han sitt bästa lopp hittills då han vann på nya rekordet 1.11,5, trots en resa utvändigt om ledaren.

Det såg inte slutsålt i mål och helt klart har ynglingen ärvt en hel del av mamma Viola Silas och självklart även pappan -Going Kronos.

Med så blåblodigt blod i ådrorna, på visad toppform och ett perfekt utgångsläge, tror jag det är toppchans att Betting Gangster  vinner sitt uttagningslopp till E3 i eftermiddag.

Han har spår fyra bakom startbilen och är snabb ur startgroparna. Jag tror att Carl Johan Jepson kan köra lite hur han vill för att vinna det här loppet och för mig är Betting Gangster en given spik. Sedan får vi se om han gör precis som mamma Viola Silas gjorde, att han även vinner den korta E3--finalen.

Hon vann den på 1.12,0 och sonen har redan sprungit snabbare med 1.11,5 ...

Sex av de sju loppen på Grand Slam 75 är uttagningslopp till E3. Man bör som alltid tänka på att treåringarna så här års ut-vecklas väldigt snabbt och olika. På bara några veckor kan en hel del av dem ha tagit stora kliv framåt, medan det även finns de som går bakåt om de fått tuffa lopp.

Jag nöjer mig med en spik i omgången efter-som jag i övrigt har hittat två säkra tvåhästarslås.

Vill undvika dödens

Jag är svag för Even’s Cool Boy i inledningen då hästen verkligen vet var mål-linjen ligger. Han har visat prov på en förstklassig inställning och insatsen senast var imponerande när han trots en tuff resa aldrig gav sig och kämpade ner den länge ledande Zenio kort före mål.

Nu är det kort distans för Robert Dunders kanon och frågan är hur bra han hinner med. Jag tror att det kommer att gå galant men tränare Dunder vill inte köra fram i dödens med hästen en gång till, sa han när jag pratade med honom härom-dagen.

Därför vill jag absolut ha streck för den högst troliga ledaren Devil Sound, som bara måste få vinna ett lopp snart. Han står verkligen på tur för en seger efter fyra raka andra-platser och det har absolut inte varit några tveksamheter den sista biten med någon in-ställning, snarare tvärtom. 

Devil Sound har tagit ledningen varje gång men fått stryk den sista biten av riktigt bra hästar. Tränaren Anders Zackrisson tog på sig förlusten senast och menade att han körde mot fel hästar i sista sväng när Örjan Kihlström ”lurade” honom lite i rygg och kom sedan loss och slog av honom med Forfantone Am.

Devil Sound kändes finare än någonsin senast och lär på nytt braka till ledningen, blixtsnabb som han är bakom bilen. -Sedan är det nog mycket bra chans att det håller hela vägen över kort distans, speciellt om inte Even’s Cool Boy hinner fram och får slag på ledaren i tid.

Kan bli vilda västern

Det andra tvåhästarslåset är i Grand Slam 75-avslutningen. Jag var nära att singla obesegrade Indiana Boko som har övertygat i tre raka segrar. Hon öppnade snabbt från spår åtta bakom bilen senast, trots att hon inte kördes för fullt. Det skulle inte förvåna om det bara smäller till nu och hon blåser till ledningen och anför runt om. Det kan också mycket väl bli lättning i balansen till den här starten ...

Men det finns några snabba innanför och det är spår lite långt ut, så om det blir vilda västern-körning vill jag ha streck för No Matter som satt fast med gott om krafter kvar i E3-finalen senast. Tränare Båth är inte främmande för att hon hade blandat sig i segerstriden med lucka till slut och stoet är under kraftig utveckling.

Favoriten Global Unesco i GS75-2 är obesegrad felfri och har säkert toppchans om han sköter sig. Men två raka galopper med diskvalifikation som följd på slutet är inte godkänd och garderingen känns given.

En riktig stänkare kan Casanova Majo -vara, tvåa senast på Solvalla och nu blir det norskt huvudlag och eventuellt bar-fota, vilket kan göra susen.

Spurtade som ett skott

Flight Dynamics är min vinnare i GS75-3 då han har är under kraftig utveckling och har varit strålande i de senaste starterna. Spurtade som ett skott i E3-finalen som tvåa och vann därefter innan han på nytt levererade en kanonavslutning efter en inledande startgalopp. Men spår åtta över korta häcken kan förstås ställa till det så han får sällskap på kupongen av några till.

Zara Kronos var läcker när hon vann E3-finalen för ston och är favorit i den fjärde avdelningen. Hon har såklart bra chans att vinna då hon tränar bra och var fin i ett jobb ihop med Racing Mange förra lördagen. Ska tävla med skor runt om och i jänkarvagn för första gången.

Men jag garderar med Luce Axe som är bra och är snabb ut. Kan bjuda upp till strid från ledningen och vinna över kort distans.

I den sjätte avdelningen är Aleppo Pine jättefin och favorit men det är från bakspår över kort distans och då åkte garderingspennan fram igen och det blev sju streck.

avMichael Carlsson