Visst nappar det, ska bli fjärde raka segern

Carlsson: Segerreceptet klart – spikarna vinner via spets och slut • Jackpott på GS75 – systemförslaget

Foto: MATILDA ÖHRMAN/TR BILD
Michael Carlsson spikar Nappa Scar på Grand Slam 75.

Det är jackpott på Grand Slam 75 i dag.

Bästa spikarna kommer att leverera enligt det klassiska segerreceptet; spets och slut.

Formstarka och startsnabba duon True Vision och Nappa Scar leder runt om.

Först några rader om Prix de France som körs i eftermiddag på Vincennes-banan i Paris. Det är revanschmöte mellan Readly Express och Belina Josselyn och i dag tror jag det blir svensk seger. Timo Nurmos
körde det sista finslipande jobbet fredag lunch och var mycket nöjd och tyckte att hästen kändes otroligt smidig och fin.

Nurmos berättar även att han har kört de sista två jobben med den här ansiktsmasken med googles och det innebär att det blir skygglappar på för första gången någonsin i Readly Express karriär.

Från spår fem bakom bilen mitt i banan är taktiken given för Björn Goop. Mot spets och sedan dra i ett hårt tempo och jag tror att Readly Express bara vinner den här gången. Om man nu får vara kaxig och säga så i ett så här stort lopp som Prix de France är.  Goop och Nurmos är rejält revanschsugna och nu är det all in.

Extra jackpottmiljoner i potten

Över till Grand Slam 75 som avgörs på Romme och har extra jackpottmiljoner i potten. Jag bygger systemet på två spikar och en av dem vann så sent som förra veckan på Grand Slam 75 och jag tror på en repris.

Första spiken är True Vision i den inledande avdelningen. Hon har gjort fem starter hos sin nye tränare Per Nordlund som har lyckats bra med sitt nyförvärv. Efter en galopp och en fjärdeplats i debuten blev det två raka segrar, innan hon blev målfotoslagen tvåa (hade haft tre raka om hon fått luckan en meter tidigare) och senast satt hon fast i rygg på ledaren med krafter kvar.

Jag pratade med Per Nordlund som berättade att hästen är riktigt bra i ordning och är katapultsnabb från start och nästan följer startbilen den första biten. Nu när det är kort distans vill Per köra i ledningen och han kör där så länge lampan lyser, som han uttryckte det.

Jag vet att Icanhearyou är startsnabb, men innerspåret är ingen fördel och när True Vision kommer flygande kort efter start tror jag att hon bara blåser förbi till ledningen. Sedan litar jag på att hon blir kvar där över den korta distansen.

Kan inte låta bli att spika igen

Nappa Scar skrev jag mycket om i förra söndagens spalt här i tidningen. Han var då min spik på Grand Slam 75 och gjorde ingen besviken. Från ledningen vann han lekande lätt och såg dunderfin ut när han skar mållinjen med gott om krafter kvar. Det var Nappa Scars tredje raka seger och jag tror på en repris i dag och att fjärde raka kommer enligt samma scenario som senast.

Nappa Scar är van vid att möta eliten och har tävlat i Gulddivisionen de senaste åren och mött stjärnor som Propulsion och Readly Express och gjort det bra. När tränaren Per Lennartsson nu har matchat honom i lite enklare gäng har Nappa Scar moppsat upp sig och vunnit enkelt.

Nappa Scar såg bländande ut senast och jag kan inte låta bli att inte spika honom igen. Han är snabb ut och det troliga är att han tidigt sitter i ledningen och sedan rinner undan till slut. Invändige Queer Fish är ojämnt startsnabb och jag bygger det hela som sagt på att Nappa Scar tar sig förbi i starten.

Den andra GS75-avdelningen är ett stolopp som ser lite smålurigt ut. Jag streckar på och vill varna för skrällen Bottnas Facette som har varit tvåa och trea på Solvalla i sina senaste starter. Senast fick hon aldrig chansen efter en invändig resa och hade lite sparade krafter i mål. Hästen är fortfarande utan seger, men det känns som att den kan komma när som helst.

Inte ofarlig med smygresa

Perflex är favorit i GS75-3 och jagar sin fjärde raka seger. Nu är han dock ute över sprinterdistans för första gången och har bakspår, varför det blir gardering med några stycken.

Den fjärde avdelningen är ett öppet lärlingslopp där det säkert kan hända saker och som kräver riklig gardering. B.B.S. Hudson vann i årsdebuten och lär gå framåt med loppet i kroppen eftersom han inte hade startat på ett par månader innan.

Man måste även passa Mavericks Barbie om hon går felfritt och det blir tempo på loppet. Inte ofarlig med en smygresa.

Kan skrälla i avslutningen

I den sjätte avdelningen vill jag vurma för framför allt två. Djorkaeff Sisu galopperade i sista kurvan när han var under angrepp ute i spåren senast. Han var inte slagen i det läget och har nu fått två genomkörare i kroppen efter några månaders uppehåll. Felfri kan han mycket väl spurta till seger här.

Lima Mermaid har visat toppform en längre tid och kördes snällt senast och spurtade bra till andraplatsen efter ett lite struligt lopp. Stämmer det bättre den här gången med ryggar under vägen kan det bli vinst igen.

I Grand Slam 75-avslutningen är Sir Francis Bacon favorit. Hästen är startsnabb och har vunnit sex av sju lopp från spets. Läget är perfekt och visst kan det var ledning runt om, men insatsen senast var inte helt övertygande och det blir gardering.

Ett riktigt långskott är Rally Didrik från bricka elva. Hästen har gjort jämna och bra prestationer en längre tid utan att få vinna men det känns som att en seger kan komma när som helst. Blir det fart på loppet och Rikard N Skoglund hittar rätt väg kan skrällen mycket väl vara ett faktum.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 3 True Vision (1–9)

GS75-2: 10–6–2 (5–9)

GS75-3: 9–2–11–4 (7–10)

GS75-4: 6–10–4–3–2 (8–1)

GS75-5: 7 Nappa Scar (5–6)

GS75-6: 6–10–12 (7–2)

GS75-7: 2–11–3–7–8–1 (12–10)

1 080 rader/1 080 kronor

GS75 från Romme sänds i TV12 klockan 15.30.

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Hästar