R Kelly misstänkt för sexuella övergrepp

R Kelly flyttar spelning till större arena – trots sexbrottsanklagelser

avCornelis Rikken

Det stormar kring r’n’b-sångaren R Kelly efter dokumentärserien ”Surviving R Kelly”.

Artistkollegorna tar avstånd och skivbolaget river kontrakten.

Men i Tyskland drar han fortfarande storpublik.

R Kelly, 52, har varit ett namn på allas läppar den senaste tiden.

Det är efter den uppmärksammade dokumentärserien ”Surviving R Kelly” där ett stort antal kvinnor går ut och anklagar r’n’b-sångaren för övergrepp som stjärnan återigen har hamnat i rampljuset.

Och reaktionerna från allmänheten har varit starka.

Skivbolaget RCA Records har brutit samarbetet och flera av hans musikerkollegor har gått ut och sagt att de ångrar att de jobbat med honom. På internet har fansen rasat och hashtaggen #MuteRKelly har fått stor spridning.

Flyttats två gånger

Men trots skandalerna verkar intresset för R Kelly vara stort runt om i världen. Inte minst i Tyskland.

Under våren är han på Europaturné och intresset för hans spelning i Ludwigsburg i april har varit stort. Så pass att spelningen nu flyttas till en större arena, rapporterar TMZ.

TMZ har pratat med en källa som jobbar på MHP Arena, som har plats för drygt 7 000 åskådare, där spelningen skulle ha ägt rum. Konserten hade redan flyttats en gång tidigare men på grund av det höga trycket flyttas den nu ytterligare en gång.

Foto: SUZANNE CORDEIRO/REX/IBL
R Kelly.

R Kelly kommer nu att spela på Ratiopharm Arena som har plats för 9 000 åskådare.

En talesperson för arenan försvarar bokningen med att hen valt att lita på rätten i stället för allmänhetens åsikter. Samtidigt tillåter kontraktet att avboka stjärnan om något nytt skulle ske i den utredning som just nu pågår med anledning av dokumentärserien, säger talespersonen till tidningen.

Dokumentären ”Surviving R.Kelly” hade premiär på den amerikanska tv-kanalen Lifetime i januari och går sedan en vecka tillbaka även att se på SVT Play.