Maggio störst på årets Peace & Love

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Veronica Maggio spelade sent på lördagens Peace & Love-festival och drog storpublik.
Foto: Anton Ryvang/TT
Veronica Maggio spelade sent på lördagens Peace & Love-festival och drog storpublik.

Veronica Maggio lockade 10 000 besökare till årets Peace & Love som avslutades i helgen.

Borlängefestivalen startade om förra året efter konkursen 2013, i liten skala. Blott 2 500 personer besökte Peace & Love då – men i år fick man ett rejält uppsving.

Det kom 6 000 personer på torsdagen, 8 000 på fredagen och 10 000 på lördagen. Störst tryck var det på Veronica Maggios konsert sent på fredagskvällen.

”Förknippas med konkursen”

– Vi hade skruvat ner förväntningarna eftersom många fortfarande förknippar oss med konkursen. Men jag tycker att vi gjorde en fantastisk festival. Det känns lite som en revansch, säger Jonas Carpenhammar, områdeschef på festivalen.

Utöver Maggio attraherade Kajsa Grytt, Ola Salo, Petter, Jill Johnsson, Timbuktu och Syster Sol en hel del publik. Internationellt var det tunnsått, med bland andra D-A-D och Doug Segers på schemat.

Vill tillbaka på kartan

Årets tema var "Rise of the citizen", vilket resulterade i en fotovägg med bilder på Borlänges invånare, med syftet att engagera. Gudrun Schyman, Gustaf Norén och skaparna av Scum-manifestet var några av inspiratörerna som föreläste.

Arrangörerna har försökt hushålla med ekonomin för att undvika liknande problem som uppstått tidigare – och de ser ljust på framtiden.

– Vi hoppas att vi får vara med på festivalkartan igen, säger Jonas Carpenhammar.

LÄS OCKSÅ

Svävar minst fyra meter över scengolvet - Musikbloggen

Publicerad: