Mourinho: ”City får alla domslut med sig”

avFredrik Jönsson

José Mourinho och Pep Guardiola var oense om Manchesterderbyt.

– De har tur och får alltid alla domslut med sig, säger Mourinho, som menar att United borde haft straff.

– Vi spelade fantastiskt. Vi borde definitivt ha vunnit med flera mål, säger Pep Guardiola.

Foto: TT

Manchester United förlorade med 1–2 mot Manchester City i derbyt. Resultatet betyder att det skiljer elva poäng mellan tabellettan och tabelltvåan.

Efter förlusten valde United-managern José Mourinho att rikta fokus mot domaren Michael Oliver. Portugisen menade att Oliver borde ha blåst straff för United när Ander Herrera gick omkull.

”Tycker synd om laget”

– En klar straff. Jag tycker synd om laget, jag tycker synd om Michael Oliver. Jag tyckte han stod för en bra insats, men sedan missade han en klar straff. Håller du inte med? sa Mourinho till reporter i Viasat sändning.

– Det är en straff. Jag tycker synd om Olivier, för annars tyckte jag han gjorde en bra match. Domaren är mänsklig, han försökte göra sitt bästa. Han gjorde en bra match, men sedan kom ett misstag, och det misstaget var helt avgörande för resultatet.

”Två riktiga skitmål”

City dominerade rejält i den första halvleken, som slutade 1–1. I andra halvlek var det mer jämt mellan lagen.

– De gjorde två riktiga skitmål. De gjorde två mål som man knappt tror att man kan släppa in. När man släpper in två såna mål i en sån här viktig match känns det inte bra, eftersom nu kommer alla prata om allting de gjorde bra och brukar göra bra - men egentligen var de inte bra på det som de brukar vara bra på. De gjorde två mål från ingenstans. Två alldeles för enkla mål.

– Vi gjorde bra saker, vi gjorde dåliga saker. Vi försökte med allting vi kunde, jag tycker alla spelare gjorde sitt bästa. Vi vet att de är bra på att hålla i bollen. De har tur och får alltid alla domslut med sig.

Anser att de borde ha vunnit med flera mål

Pep Guardiola hade en helt annan åsikt om derbyt.

– Otroligt. Vi spelade fantastiskt. Att åka till Old Trafford och spela fotboll på det här sättet, ha tålamod och attackera vid rätt tillfälle var så smart. Vi kontrollerade omställningarna och hade koll på deras långbollar. Vi är så lyckliga eftersom det är en viktig match för oss. Stort beröm till våra spelare, säger Guardiola.

– Vi borde definitivt ha vunnit med fler bollar. Jag är lycklig. De har sagt att man inte kan spela som Barcelona i England, men vi har visat att man kan göra det. Därför är jag så lycklig. Jag har alltid trott att vi kunde spela på det här sättet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM