Mattias Guter till sjukhus efter tackling

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Tacklingen från Mats Rosseli Olsen tvingade Luleåspelaren Mattias Guter att åka till sjukhus under matchen.

Efteråt är norrmannen oförstående.

– Han fick ett sår i ansiktet, men det kändes inte som något speciellt. Vad var skadan?

Luleå tappade serieledningen efter 3-5 mot Frölunda. Och man tappade också forwarden Mattias Guter som tvingades uppsöka sjukhus mitt under matchen efter en tackling från Frölundas Mats Rosseli Olsen

– Jag vet inte hur han mår, han är på sjukhus nu. Det är det enda jag vet, säger Luleåtränaren Thomas Berglund direkt efter matchen.

Mer än så ville han inte säga om situationen.

– Nej, det får någon annan kommentera. Vi har en disciplinnämnd, så de får reda ut det där. Det är en huvudskada han är på sjukhuset för att kolla upp i alla fall.

”Jag vill ju inte bli avstängd”

Rosseli Olsen åkte ut två minuter för tacklingen på Guter, och på reprisbilderna ser det ut som att norrmannen lättar från isen precis innan han tacklar Luleåspelaren, som direkt föll ihop på isen.

– Jag vet inte vad som hände, det kändes inte som någon speciellt. Han fick ett sår i ansiktet, men han kan väl gå ändå, liksom?

Han fick åka in till sjukhuset för kontroll.

– Aj aj, men för vad? Ett sår i ansiktet, men vad var skadan? Jaja, jag vet inte vad som hände. Men det kändes inte som att det var något speciellt. Du vet, du känner ju om du träffar någon, men jag tyckte inte att det kändes som något speciellt.

Är du orolig för att bli avstängd?

– Orolig… Jag vill ju inte bli avstängd, men jag ser ingen direkt orsak till varför jag skulle bli det heller. Jag vill ju inte bli det, men det är inte jag som bestämmer. Det är det andra som gör. 

ARTIKELN HANDLAR OM