God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Jordskalv skakade Chile

En jordbävning som uppmätts till 6,7 på Richterskalan har drabbat Chile. Skalvet inträffade 10.32 på kvällen, lokal tid, några mil söder om hamnstaden Coquimbo i centrala Chile. Enligt US Geological survey skedde skalvet relativt nära jordytan, 53 kilometer ner i jordskorpan.

Läs hela artikeln

Man skadad under rån i bostad

Polisen larmades om ett pågående rån, där flera gärningsmän bröt upp en balkongdörr för att ta sig in i en lägenhet i Helsingborg. På plats har polisen hittat en skadad man i 30-årsåldern. Han har nu förts med ambulans till sjukhus.

Läs hela artikeln

Dödssiffran stiger i Mexiko

Dödssiffran efter explosionen i centrala Mexiko fortsätter att stiga. Omar Fayad, guvernör i Hidalgo, uppger att minst 73 människor har mist livet och ytterligare minst 74 är skadade. Olyckan inträffade i fredags vid en läckande oljepipeline där ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Läs hela artikeln

Nära vännens ord om sista tiden med Avicii

Låtskrivaren och producenten Carl Falk äntrade scenen på ”P3 Guld” och hyllade vännen Tim ”Avicii” Bergling. Under sitt tal beskrev han artisten som ett ”outtröttligt geni” och berättade om deras sista möte.
– När vi sågs och jobbade tillsammans i Los Angeles förra året sa Tim att det för första gången kändes spännande och kul att göra musik på flera år.

Läs hela artikeln
Samir och Sigrid har gjort slut: ”Hjärtat går sönder”
Lena Söderblom om mötet med Bergman: ”Det var väldigt obehagligt”

Landeskog dominerar: ”Ja, vad ska jag säga?”

Den hittills bästa säsongen under Gabriel Landeskogs NHL-karriär blir bara mer och mer grandios. Han prickade in sitt 29:e mål, och stod för sin 25:e assist, när Colorado krossade LA Kings under lördagskvällen.
– Det är förstås kul när det går bra, men jag tycker fortfarande det finns saker jag kan förbättra, säger kaptenen till Sportbladet efter 7–1-segern.

Läs hela artikeln
Mick Schumacher klar för Ferrari - drömmer om F1
Konståkaren stängdes av – dog dagen efter

Ambulanspersonal rånades på medicinväska

På fredagen blev ambulanspersonal i Kungsör av med sin medicinväska. En beväpnad man ska ha hotat personalen och stulit väskan. Nu vädjar polisen om hjälp.

Läs hela artikeln

”Stefan Löfven bör ta varning av Coca Cola”

ANDERS LINDBERG: ”I dag är berättelsen om "New Coke" en av marknadsföringshistoriens klassiska misstag och innehåller flera viktiga varningar. Den viktigaste är: utgå ifrån dina konsumenter, läsare, tittare - eller väljare. De gillar dig av en orsak. Eller som Tage Erlander uttryckte samma insikt när han lämnade över ordförandeklubban till Olof Palme: lyssna på rörelsen.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!