Otäck skada i ögat på stjärnmålvakten

Av: Jarkko Päiväniemi

Publicerad:
Uppdaterad:

Washingtons mästarmålvakt Braden Holtby, 29, drabbades av en otäck skada i natt.

Columbus Cam Atkinsons klubba hittade in i glipan i ansiktsgallret och träffade Holtby i ögat.

– Jag blev väldigt orolig. Han ska undersökas noggrannare och vi vet mer i morgon, säger Washingtons coach Todd Reirden efter 1–2-förlusten.

Skadan inträffade knappt halvvägs in i matchen efter att just Cam Atkinson gett Columbus ledningen med 1–0 redan efter en minuts spel.

I en närkamp framför målet träffade Columbus-forwardens klubba olyckligt och Braden Holtby kastade snabbt av sig både mask och handske och tog sig för vänstra ögat.

”Undersökning i kväll”

Först fick 29-åringen vård vid båset, men tvingades senare lämna isen och återkom inte.

Efter matchen – som Blue Jackets vann med 2–1 efter förlängning – kom beskedet att Holtby ska genomgång en noggrannare undersökning och ett besked kommer först under söndagen amerikansk tid.

– Jag blev väldigt orolig. Jag såg händelsen först från bänken och sedan reprisen. Vi gör en undersökning till i kväll och vet mer i morgon. Vi ger er en uppdatering då, säger coachen Todd Reirden på presskonferens efter matchen.

Vann Vezina Trophy

Braden Holtby har varit en av NHL:s absolut bästa målvakter de senaste åren. Den 29-årige kanadensaren har spelat för Capitals sedan 2010 och vann Vezina Trophy (priset till NHL:s bäste målvakt) säsongen 2015/16.

I fjol var han en starkt bidragande anledning till att Washington tog klubbens första Stanley Cup-titel.

Totalt har det blivit 391 NHL-matcher (242 segrar) och med en räddningsprocent på 91,9.

Panarin hjälte – ”Bäckis” utvisad

I Columbus kasse i natt agerade finländaren Joonas Korpisalo. På bänken satt Sergei Bobrovsky – åter tillbaka i laget efter en match avstängning på grund av disciplinära skäl.

Artemi Panarin satte det avgörande 2–1-målet i förlängningen bara tolv sekunder efter att Nicklas Bäckström utvisats för slashing.

1 av 2 | Foto: AP Photo/Nick Wass

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN