Åkte ur ”Robinson” – nu berättar Nicklas om mordhoten

Av: Jakob Meijer

Publicerad:

Språkbråken i lag syd blev Nicklas Söderbloms fall.

Deltagaren, som var tvärsäker på att få stanna, blev den andra att röstas ut i ”Robinson”.

Nu avslöjar han att han fått ta emot mordhot efter sin medverkan.

– Det har varit en del hatiska kommentarer, säger Nicklas Söderblom till Nöjesbladet.

Det har varit ord och inga visor i lag syd den senaste veckan. Tidigare fick tittarna se hur Victoria Heaps i vredesmod lämnade lägret efter att ha fått nog av sina lagkamrater. Droppen var när Nicklas Söderblom stört sig på att hon pratar engelska.

– Jag pratar engelska för det är mitt modersmål. Han har själv bott i USA hur många år som helst, varför stör det honom att jag pratar engelska? Det är inte som att snubben inte förstår. Kliv av din jävla höga häst, as, utbrast hon efter bråket.

Sammanhållningen har varit allt än bra och laget förlorade också Robinson-tävlingen och hamnade i öråd.

Men väl där kunde de andra inte rösta på Victoria då hon var immun. I stället blev det hennes antagonist Nicklas Söderblom som fick lämna ön.

Kritiken: ”Ingen vågade säga någonting”

För Söderblom kom det som en chock.

– Jag var helt säker på att inte bli utröstad. jag kände att jag var lagledare och att de behövde mig i laget. Alla tyckte det var konstigt, produktionen med, säger han.

Han tror han åkte ut på grund av sin frispråkighet.

– Men jag tar ju över lite grann, kanske. Jag är fysiskt och mentalt stark, och det blir för mycket för många då. Jag var inte så bra på att spela det där spelet, och hade jag fått göra det igen hade jag självklart gjort det på ett annat sätt, säger han och skrattar.

Niclas Söderblom säger att Victoria åkt ut om hon inte var immun.

– Alla retade sig på Victora. Men ingen vågade säga någonting. Jag är väldigt ärlig. det var en dag när det var riktigt jobbigt. Det jag sa till henne var att jag bad henne prata svenska i stället. Det retade alla, och jag sa till.

1 av 3

I programmet får tittarna se hur Carolin Hjelt ifrågasätter sina lagkamrater efter att de röstat ut, det hon menar är, en av deras starkaste medlemmar.

Nicklas förstår henne.

– Vi är samma vinnarskallar, hon och jag och Pascal ville vinna hela tiden. Och Carolin är väldigt ärlig och rak och säger vad hon tycker. Det är inte de allra flesta svenskar. Jag har fått det från att bo i USA. Att man är ärlig och säger till vad gäller kärlek och sånt man inte tycker om, i stället för att sticka kniven i ryggen på folk.

”Skulle göra mos av mig”

Han berättar att reaktionerna från tittarna övervägande har varit positiva. Men han har också fått en del hatkommentarer. I veckan laddade han upp ett Instagraminlägg där han berättade att han blivit mordhotad.

– Det var en kommentar från en kille i Norge som tyckte jag skulle ta mig dit så han skulle kunna ta hand om mig och göra mos av mig. Och så var det något annat han skrev som var hotfullt. Det har varit konstiga kommentarer, men det är väl såna smällar man får ta.

Niclas Söderblom har dock inga planer på att anmäla.

– Nej, det är ingen fara. Det är väl så när man är i tv, att blir det folk som har problem själva och vill attackera så mycket de kan. Det är deras problem, inte mina. 

Den personlige tränaren har i dag ingen kontakt med Victoria. Och trots att han åkte ut har inget otalt med sina tidigare lagkamrater.

– Det är inga problem, det var i stridens hetta. Man är inte riktig klar i huvudet just i det tillfället där. Det började bli riktigt jobbigt för oss alla.

”Robinson” sänds på TV4 och TV4 play måndag till torsdag, klockan 19:30 och på söndagar klockan 21:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN