Porto vidare efter VAR-drama

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Åttondelsfinalen mellan Porto och Roma utvecklade sig till ett superdrama.

Porto avgjorde efter en VAR-straff i slutminuterna av förlängningen. Kort därefter valde domaren att fria när en Romaspelare gick omkull.

– Roma rånades, jag är trött på den här skiten, säger Roma-bossen James Pallotta.

Roma vann den första Champions League-åttondelen hemma på Stadio Olimpico med 2–1.

I returen vände Porto på siffrorna och tvingade fram en förlängning.

Romamålvakten Robin Olsen stod för ett antal kvalificerade räddningar i matchen, men tvingades ändå släppa två bollar förbi sig under ordinarie tid.

Fransisco Soares stötte bollen i nät efter 25 minuter och svensken var sedan chanslös när Moussa Marega volleysköt in 2–1 från nära håll i inledningen av andra halvlek.

Däremellan hade Danielle De Rossi kvitterat på straff för italienarna.

Tilldömdes VAR-straff

Roma var sedan närmast ett ledningsmål i förlängningen, genom Edin Dzeko två gånger om.

Men den bosniske anfallsstjärnan hade inte marginalerna på sin sida och publiken började ställa in sig på en stundande straffläggning. Då fick Porto chansen från elva meter tidigare än väntat.

Efter en tröjdragning av Alessandro Florenzi i eget straffområde pekade domaren Cuneyt Cakir på straffpunkten efter VAR-granskning.

– När vi ser reprisen är den jätteklar, säger Viasats expert Martin Åslund.

Alex Telles gjorde inget misstag i den 117:e minuten och placerade in bollen i nät bakom Olsen.

”Det är helt obegripligt”

Kanske skulle även Roma tilldömts en straff i de absoluta slutminuterna, då inbytte anfallaren Patrik Schick gick omkull i utkanten av Portos straffområde. Då valde domaren att fria utan att titta på VAR-bilder.

– Jag kan inte förstå det, säger Åslund och fortsätter:

– Det är tydligt, han springer över honom. Det är två, tre, fyra beröringar. För mig är det helt obegripligt. Men det är fortfarande en mänsklig faktor som ska göra en bedömning och noll procent fel får vi aldrig. Men det är trist att det får en så avgörande betydelse i det här fallet.

Porto gick vidare med totalt 4–3.

”Vi blev rånade”

Romas ägare James Pallotta var rasande.

– Förra året begärde vi VAR i Champions League eftersom semifinalen förstördes, men i kväll, trots det, blev vi rånade. (Patrik) Schick fälldes i målområdet, VAR bevisar det och ingenting görs. Jag är trött på den här skiten. Jag finner inga ord, säger Pallotta till Corriere dello Sport enligt TT.

Även spelarna var besvikna efter matchen.

– Det är ett hemskt sätt att lämna på, men det är som det är och vi måste acceptera det, säger Roma-kaptenen Daniele De Rossi enligt Reuters.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM