Svenske tränaren: 'Var blod överallt'

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

SPORTBLADET

En intern konflikt skakar basketklubben Akropol.

Nu berättar coachen Ali Ghanim hur han och ordföranden i klubben misshandlats blodiga i sina hem av två män med batong.

Något som han misstänker har med konflikten att göra.

– Hela laget är i chock, säger Ghanim.

Akropol gick den här säsongen upp i basketligan dam. Nu skakas laget av våldsbrott mot två personer i organisationen.

Klockan var två på fredagseftermiddagen när det ringde på coachen Ali Ghanims dörr.

– Jag var hemma med min fru, min fyraårige son och min syster. Jag ser två vanliga killar och tänker inte en sekund att det ska vara något konstigt. När jag öppnar dörren frågar en av dem om jag är Ali Ghanim, jag svarar ja och då börjar de attackera mig med batong, berättar han.

”Var blod överallt”

Misshandeln pågick, enligt Ghanim, i en dryg minut. När han skrek till sin familj att de skulle ringa polisen försvann männen från platsen.

– Jag blödde som fan. Det var bara blod överallt så jag fick åka ambulans till sjukhuset. Allt känns lite jobbigt. Jag tar den här smällen. Det enda som gör mig besviken är att det händer framför min son som är fyra år gammal och han mår jättedåligt. Han är inte samma kille längre. Då känner jag vilket helvete jag fått på grund av de här idioterna.

Drygt en timme efter att Ghanim misshandlats ska även klubbens ordförande ha attackerats i sitt hem med samma tillvägagångssätt. Även han fick föras till sjukhus med huvudskador. Ghanim fick lämna sjukhuset efter att ha sytt flera stygn, ordföranden ligger fortfarande kvar.

”Känns inte tryggt”

Enligt uppgifter till Sportbladet ska det även ha funnits planer på att attackera klubbens sportchef, men han var inte hemma.

Klubben misstänker att en intern konflikt i laget ligger bakom attackerna.

– Det är verkligen helt sjukt. Jag har coachat och spelat i Akropol i tio år och jag har aldrig varit med om något sådant här. Även om man har konflikter i laget tror jag inte en sekund i livet att man ska skada en människa. Det är helt sjukt, det känns inte tryggt, säger Ghanim och fortsätter:

– Jag vill inte att det här ska skada klubben. Det här tillhör inte basketen.

Akropol har polisanmält båda händelserna.

– Nu väntar vi bara på polisens utredning. Vi litar på dem. Hela laget är i chock, men vi går starkare ur det här, säger Ghanim.

Kjell Hellström, stationsbefäl vid Västerortspolisen, bekräftar att man har fått in två anmälningar om misshandel.

– Vi har en utredning som pågår och de här två ärendena hör ihop. Hur långt vi har kommit i utredningen vill jag inte uttala mig om, säger han till TT.

Det finns ingen frihetsberövad i nuläget.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN