”Hon spikas från det bästa spåret”

Expertens DD-tips – fredag 24 november

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Kalmar, fredag 24 november.

Spelstopp DD 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG 24 18.00

DD-1

Rankning: 2–7–9–3–8–4–1–5–6.

Kommentar: Iago Zon såg ut som en rund miljon hela vägen senast då han fick en perfekt resa i rygg på Dixi Sisu. När han vreds ut var det snarare en fråga om hur mycket han skulle vinna med. Men det tog emot att avgöra mot Dixi Sisu och det är därför vi förordar den senare den här gången. Från bästa spåret har hon bra chans att kunna hålla stången mot grabbarna Iago Zon och J.H.Mannerheim som är de tuffaste konkurrenterna. Förutom de tre nämnda betalar vi för Sphinx d’Inverne som har fin form.

DD-2

Rankning: 10–4–7–6–3–8–11–12–2–9–1–5.

Kommentar: Calle Crown har bara gjort elva starter i år men det har ändå varit en tuff säsong för honom då han fått många jobbiga lopp. Han tycks stå pall och även om han skulle tvingas till grovjobbet även här har han bra chans att betvinga motståndet.

Devs Daffodil har varit lite ojämn under säsongen, och egentligen fått dålig utdelning på sitt kunnande, men när hon varit som bäst har hon varit riktigt bra. Spedy Face är kapabel. So Sassy Face kan vara roliga rysaren.

DD-systemet 2 rader

DD-1: 2 Dixi Sisu.

DD-2: 10–4.

Vem tar spets?

DD-1: Dixi Sisu är spetsfavorit från bra spår, men utifrån  kanske Iago Zon gör ett försök.

DD-2: Letizia är snabb ut. Men det är nog öppet för någon annan att få överta. Devs Daffodil trots att hon inte är så startsnabb?

! Statistikvinnarna

DD-1: Dixi Sisu.

DD-2: Calle Crown.

Publicerad: