Juventus vann ödesmatchen

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Den gamla damen” är nära slutspel i Champions League.

Juventus besegrade Chelsea med 3–0 och är nu tvåa i grupp E.

– Det här är en signal från Juventus och Italien, säger Juventus målvakt Gianluigi Buffon till Football italia.

Sjachtar Donetsk var i ledningen i grupp E inför tisdagens matcher, vilket gjorde att varken Juventus eller Chelsea hade råd att förlora mötet i Italien.

Den regerande mästaren hade dock inget att komma med mot ”den gamla damen”. Juventus vann på hemmaplan med 3–0 och är nu tvåa i gruppen på nio poäng, ett bakom gruppledaren Sjachtar Donestk som besegrade Nordsjälland med 5–2.

– Det är underbart, precis som många andra segrar med ”Juve”. Men när du står för en sådan övertygande prestation – taktiskt, fysiskt, psykologiskt – är det en signal från Juventus och Italien, säger Gianluigi Buffon till Football Italia.

– Några har tvivlat på oss. Men genom att spela så här så tror jag att vi har fått dem att ändra sig. Vi vet att vi fortfarande kan kvalificera oss och jag hoppas vi kan göra det.

Behöver helst en poäng

I den 38:e minuten tog Juventus ledningen efter att Andrea Pirlo avlossat ett skott som styrdes in via Fabio Quagliarella. Efter en timmes spel utökade Arturo Vidal till 2–0 och på stopptid fastställde Sebastian Giovinco slutresultatet.

– Vi visste att det skulle bli tufft och att det skulle sätta oss under press, vilket de gjorde. Vi skapade ändå en del bra chanser och hade flera bra kontringar, säger Chelseas målvakt Petr Cech i Viasat.

– De gjorde mål och det var det som var skillnaden. Om du inte utnyttjar dina chanser i en sådan här viktig match blir det svårt. De skapade några chanser och till slut fick de ett turligt mål efter en styrning. I andra halvlek hände det igen med en styrning. Det var inte vår kväll när det gäller att ha tur med sig.

Sjachtar Donetsk är klart för slutspel i Champions League och tar emot Juventus, som behöver poäng för att vara säkra på avancemang, i den sista omgången.

Chelsea behöver besegra Nordsjälland i sista rundan för att gå vidare.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.