Falkenberg klart för allsvenskan

avFredrik Jönsson

Falkenbergs FF är tillbaka i allsvenskan.

Efter två mål på tre minuter i andra halvlek lyckades man ordna en poäng och en plats i Sveriges högsta fotbollsserie.

– Det känns jättehärligt. Tråkigt att se passningarna i sidled, men de gick inte fram något så det var behagligt för oss, säger Hans Eklund till C More.

Falkenbergs FF hade det mesta av bollen i första halvlek. Men det var Norrby som gick vinnande ur den första halvleken.

Abbas Mohamed gjorde det enda målet under de första 45 minuterna.

Två snabba mål

I andra halvlek exploderade det inledningsvis. Efter en knapp minut hade FFF kvitterat.

Erik Pärsson sprang på djupet och blev serverad med en långboll. Pärsson lyfte kyligt in 1–1. Bara tre minuter var det dags igen.

Norrbys målvakt Merqim Krasniqi fumlade rejält vid ett skott. Han släppte en enkel retur så att Chisom Egbuchunam kunde hålla sig framme och ordna 2–1.

1 av 5 | Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Åkte ur allsvenskan 2016

Norrby lyckades till slut rädda en poäng. Falkenbergs målvakt Johan Brattberg kom fel vid ett inlägg från kanten så Norrby-anfallaren Richard Yarsuvat tryckte in 2–2.

FFF var nöjd med en poäng och efter det var det många passningar i sidled.

– Det var riktig skit, sista stunden. De backade hem och ville inte gå fram och öppna upp något, säger Hasse Eklund till C More.

– Tråkigt att se passningarna i sidled, men de gick inte fram något så det blev ganska behagligt för oss. Jättetråkig fotbollsmatch i slutet.

Senast Falkenbergs FF spelade i allsvenskan var 2016. Då hade man varit i serien i tre år efter uppflyttningen från superettan 2013. 2019 spelar klubben i allsvenskan igen.

ARTIKELN HANDLAR OM