Polisen tvekade inte när hon hörde gråtande spädbarnet

avMiriam Bratt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Celeste Ayala / Facebook

Polisen och nyblivna mamman Celeste Ayala tvekade inte med att ta fram bröstet när hon hörde ett spädbarn gråta desperat på barnsjukhuset Syster Maria Ludovica i Argentina.

Nu hyllas hon för sin insats.

När polisen Celeste Ayala var på ett barnsjukhus i argentinska La Plata tvekade hon inte när hon plötsligt hörde barnskrik, skriver den argentinska tidningen La Nacion.

Kvinnan som själv nyss fått barn valde att snabbt sätta sig och amma det ledsna spädbarnet – vilket hennes kollega delade på Facebook:

”Jag vill visa allmänheten det stora kärleksbevis som du gav det här barnet”, skriver kollegan Marcos Heredia.

Han fortsätter:

”För ett ögonblick var du som hans mamma.”

Kollegans varma ord spreds snabbt i hemlandet Argentina och inlägget har i skrivande stund delats över 100 000 gånger.

Men hyllningarna tog inte slut där. Den unga kvinnan hoppar även in som frivillig brandsoldat ibland och därför passade hennes chefer från räddningstjänsten på att också hylla kvinnan för hennes insats.

”Åtgärder som den här fyller oss med stolthet och tvingar oss att fördubbla våra ansträngningar, arbete och solidaritet med vårt samhälle”, skriver de frivilliga brandmännen i Berisso på Facebook.

Undernärd bebis

Bebisen låg på sjukhus efter att den lokala socialtjänsten lagt in barnet då han drabbats av undernäring i hemmet. Även spanska Huffington Post har skrivit om händelsen och rapporterar att det varit bristande förhållanden i hemmet till den sexbarnsfamilj barnet kommer ifrån.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Argentina

Spädbarn