Mördad i Midsomer – på riktigt

Av: Erik Wiman

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Gawcott, en vykortsidyll på den engelska landsbygden, är inspelningsplats för Morden i Midsomer.

Nu skakas byn av ett mystiskt dödsfall på riktigt.

I går hittades Sally Hingston, 67, mördad på en åker.

Det skulle kunna vara inledningen på ett avsnitt av den populära kriminalserien. En naken kvinna hittas död på en åker i den vackra landsbygden.

Men den här gången är det ingen trivsam tv-deckare utan brutal verklighet.

Mördad på promenad

Kroppen tros tillhöra 67-åriga Sally Hingston, en kvinna som alla kände i den lilla byn. I torsdags morse lämnade hon sitt och makens hem för sin dagliga promenad. Hon valde alltid mellan två olika rundor och brukade vara borta någon timme.

Men den här dagen kom hon aldrig hem.

Hennes make Reg blev orolig och slog larm och efter ett dygns sökande påträffades kroppen på en åker några kilometer utanför byn.

– Vi misstänker mord, men dödsorsaken är ännu inte fastställd, en obduktion kommer att genomföras, säger Paul Tinnion Polischef i Thames Valley till Sky News.

Polisen uppges ha tagit in en 25-årig man till förhör om mordet. Mannen bor tillsammans med sin far i ett hus i närheten av brottsplatsen. Det var på lördagskvällen oklart om han är misstänkt för mordet eller bara har hörts upplysningsvis.

Chock i byn

Sally Hingston hade nyligen pensionerat sig från sitt arbete på motorbanan Silverstone Circuit. Mordet kommer som en chock för invånarna i samhället.

Enligt flera personer som uttalat sig i engelska tidningar hade Sally Hingston inte några fiender. Hon och maken Reg kände alla och brukade besöka den lokala puben Cuckoo's Nest.

– Han kom hit två gånger i veckan för att spela domino. Nu kommer han att bli förkrossad, säger pubägaren till Daily Telegraph.

Något verkligt mord har inte skett på orten i modern tid och dödsfallet väcker oro och sorg bland invånarna.

– Jag kan inte förstå varför någon skulle vilja göra något liknande till henne, säger en nära vän, som känt paret i över 30 år.

Publicerad: