Madeleines mamma tillbaka i Portugal

Av: Natalie Roos Holmborg

Publicerad:
Uppdaterad:

Makarna McCann återvände i dag till Portugal, där deras treåriga dotter Madeleine försvann 2007.

– Det är mammans första resa tillbaka och det är svårt för henne, säger deras talesman.

Kate och Gerry McCann.
Foto: Foto: AP
Kate och Gerry McCann.

Madeleine försvann från Algarve resort i Praia da Luz i maj 2007. Gerry McCann har varit tillbaka i Portugal tidigare, men i dag återvände modern Kate McCann för första gången.

– Det har alltid känts obehagligt för henne, men hon visste att hon måste åka tillbaka någon gång. Hon kommer att göra allt som krävs för att försöka hitta Madeleine levande, säger talesmannen Clarence Mitchell till Sky News.

Flera möten på plats

Makarna hade flera möten med advokater och rådgivare i Lisabon, men åkte inte tillbaka till Praia da Luz. De hade även en presskonferens och återvände till England på onsdagskvällen.

– Kate har alltid sagt att hon kommer att göra allt för att hålla fallet vid liv. Om det betyder en resa för att tala med de portugisiska medier, då blir det så, säger Clarence Mitchell.

Diskutera en bok

En av de frågor som diskuterats med jurister är publiceringen av boken "The truth of the lie.” Den har skrivits av den tidigare portugisiska kriminalpolisen Goncalo Amaral, som hävdar att Madeleine är död. Boken har tidigare förbjudits av en portugisisk domare och nu överväger föräldrarna att stämma författaren på 1,2 miljoner pund.

Föräldrarna var misstänkta

Under utredningen har även den portugisiska polisen pekat ut makarna McCann som formellt misstänkta. Men misstakarna har sedan avfärdats.

Publicerad: