Publicerad:
Uppdaterad:

Han nobbar Dif – för pengarna

Publicerad:
Uppdaterad:

Tjärnqvist flyttar utomlands: ”Vill inte bli skatteskriven i Sverige”

Daniel Tjärnqvist väljer att rata Djurgården.

Han kan inte av ekonomiska skäl inte spela i Sverige.

– Jag måste vara ur landet innan den 25 oktober. Annars blir jag skatteskriven i Sverige. Nu blir det Ryssland eller Salzburg för min del, säger Tjärnqvist.

Foto: Foto:PONTUS HÖÖK
Flyttar Daniel Tjärnqvist ger sig av från Sverige för att slippa de höga skatterna. Nu väntar spel i Salzburg.

För varje dag som gått har Djurgårdens fans hoppats.

Spelskicklige backen Daniel Tjärnqvist har tränat med laget och när NHL har känts allt mer avlägset har fansen hoppat på en kanonförstärkning.

Men nu har Djurgården fått beskedet.

Inte i Sverige

Det blir ingen Daniel Tjärnqvist i Djurgården. Eller någon annan klubb i Sverige för den delen.

Anledningen är att Daniel Tjärnqvist är rädd för att få väsentlig anknytning till Sverige, som innebär att han blir skattskriven i Sverige.

– Det finns en sex-månadersregel. Den 25 oktober måste jag lämna landet, för då har jag varit här i sex månader. Annars hamnar jag i det svenska systemet, säger Daniel Tjärnqvist.

Nu har förmögenhetsskatten försvunnit, men hockeyspelare är i alla fall rädda för att hamna i det svenska skattesystemet som gör att de hamnar i en granskande miljö, som kan bli dyrbart.

– Hade det inte varit för skattereglerna hade jag nog spelat för Djurgården. Men nu är det som det är. Det kan bli Djurgården nästa år för mig, säger Daniel Tjärnqvist.

Nu kommer Daniel Tjärnqvist att spela i Salzburg inledningsvis, troligtvis. Och sedan försöka att få ett kontrakt i Ryssland. NHL har han gett upp.

”Kolla i Ryssland”

– Jag har haft kontakt med Columbus några gånger. De säger att de vill ha mig, men det händer inte så mycket mer. Nu ska min agent kolla runt i Ryssland åt mig. Troligtvis börjar jag i Salzburg. Hardy Nilsson ringde och sade att de fått en backskada och behövde hjälp omgående, säger Daniel Tjärnqvist.

Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström är inte besviken på Tjärnqvist.

– Nej, han har spelat med öppna kort. Vi har hela tiden vetat om hans situation. Vi försökte att få honom på ett korttidsregistrering, inget kontrakt, fram till den 25 oktober. Men det sade Ishockeyförbundet faktiskt nej till, säger Engström.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN