Nära nytt publikrekord: ”Motiverande att höra”

avMartin Tolén

Foto: Adam Ihse/ TT / TT NYHETSBYRÅN
Caroline Seger

Damlandslagets publikrekord ligger på 20 302 åskådare.

Nu har över 18 000 biljetter sålts till mötet med Tyskland på Friends Arena.

– Det vore häftigt om vi tillsammans med alla supportrar slår publikrekordet och skapar en riktig fotbollsfest, säger Caroline Seger.

I november kunde Sportbladet avslöja att det svenska damlandslaget  kommer att möta Tyskland för en vänskapslandskamp på Friends Arena inför VM i Frankrike i sommar.

Och sedan dess har intresset varit stort.

Nu bekräftar Svenska Fotbollförbundet att över 18 000 biljetter har sålts och därmed ser det tidigare publikrekordet – på  20 302 åskådare från ett möte med Schweiz år 2002 – ut att ryka.

– Det är så klart jättemotiverande att höra om det stora intresset för matchen. Det vore häftigt om vi tillsammans med alla supportrar slår publikrekordet och skapar en riktig fotbollsfest mot Tyskland bara två månader före VM, säger lagkaptenen Caroline Seger till förbundets hemsida.

”Riktigt bra tryck”

Det svenska landslaget befinner sig just nu i Sydafrika för en landslagssamling.

Och redan under biljettsläppets första dag såldes över 10 000 biljetter till Tysklandsmatchen som spelas lördag 6 april.

– Även om vi för stunden är fullt fokuserade på att göra bra resultat mot Sydafrika på tisdag så kan jag inte låta bli att smått blicka framåt mot matchen. Det är alltid stort att få spela framför våra hemmasupportrar och nu verkar det som att det kommer bli ett riktigt bra tryck kring matchen. Det ser vi givetvis fram emot och det känns extra häftigt att det är Tyskland som kommer stå för motståndet, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Marknads- & Försäljningschefen Mikael Jiffer:

– Vi försökte tidigt att planera och placera matchen vid ett tillfälle och dag som skulle möjliggöra en bra fotbollsupplevelse för supportrarna. Vi är oerhört glada att arbetet hittills gett bra resultat och att det ser ut att bli en riktig publikfest. Nu fortsätter vi arbeta för att publikrekordet ska slås i april.

ARTIKELN HANDLAR OM