Diggiloopremiären ställs in

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Diggiloo, diggi...neeej! Fångades av en stormvind – artist i tårar

1 av 9

Diggiloopremiären ställdes in efter kraftiga vindar.

Många besökare fick vända hem eller lämna premiärplatsen i Grebbestad och artisterna blev chockade och ledsna.

– Jag kände hur jag började storböla, tårarna bara rann, säger Charlotte Perrelli till Nöjesbladet.

Vid 18-tiden på lördagen kom beskedet att arrangörerna valt att ställa in kvällens premiär av Diggilooturnén på grund av en storm.

Vindbyar på 20 meter i sekunden fick arrangörerna att fatta beslutet.

– Säkerheten går före allt annat. Det har blåst väldigt mycket. Säkerheten kring scenen och alltihop gjorde att vi var tvungna att fatta beslutet ganska sent i dag, säger Patrik Krall, producent för Diggiloo.

Perrelli: ”Storbölade”

Artisterna var laddade inför premiären och blev både chockade och ledsna över beskedet.

– Det är så himla tråkigt. Vi har varit här nere i en vecka och kört så hårt och repat så mycket. Vi var så taggade. Vi satt och lockade håret, var färdigsminkade och jag satt där och målade naglarna. Jag trodde det var ett skämt när producenten kom och sa att det var inställt, säger Charlotte Perrelli, som tillägger att alla artister förstod att säkerheten går först.

Efter beskedet gick artisterna i tårar ut och sjöng och spelade en stund vid utgången där besökarna vände hem.

– Vi gick ut och skulle träffa folk och jag kände bara hur jag började storböla, tårarna rann och jag kunde knappt sjunga. Jag blev så ledsen och tycker att det är så synd. Folk var ledsna för att de inte fick se showen, men samtidigt var det flera som sa att de satt i publiken och undrade hur i helsike vi skulle kunna genomföra det hela när det blåste så hårt, säger Perrelli.

”Känns förjävligt”

Efter den inställda premiären gick artisterna in i replokalen igen. Även Charlotte Perrellis familj var på plats.

Anders och min familj hade åkt ner med husbil så jag tror faktiskt att vi sätter oss i den och åker hem nu.

Även Jessica Andersson brast i gråt över beskedet.

– Det känns förjävligt. Vi har jobbat så hårt den här veckan och sett så mycket fram emot det, så det är klart att det blir ett otroligt antiklimax. Man känner så mycket för teamet som jobbat så hårt och publiken som tagit sig hit, säger hon.

5000 drabbade

De 5000 besökarna som köpt biljetter får möjligheten att gå på turnén i en annan ort, eller få biljettpengarna tillbaka. Premiären skjuts nu upp med en vecka.

– Diggiloo kommer till Göteborg nästa lördag och det ligger geografiskt nära. Så besökarna kommer att få erbjudande om att gå där eller i någon annan stad. Vi kommer att meddela så alla får information under måndag om detta, säger Patrik Krall.

Till Grebbestad kommer turnén inte återvända i år.

Diggilooturnén är den trettonde i ordningen. Årets artister är bland andra Charlotte Perrelli, Helena Paparizou, Hanna Hedlund, Mollie Lindén, Jessica Andersson, Martin Stenmarck, Andreas Johnson och Magnus Carlsson som besöker 23 orter i Sverige.

Publicerad: