Man anhållen efter smällar i Solna: ”Hade hemmagjorda vapen”

avErik Melin, Mikaela Somnell

En man som av misstag skjutit sig själv på Solna station under fredagseftermiddagen är nu anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grov misshandel.

Efter en husrannsakan hittade polisen flera hemmagjorda vapen.

Under fredagseftermiddagen fick polisen flera larm om skottlossning på Solna station. När de kom till platsen påträffade de en man med en skottskada i armen.

Det visade sig senare att mannen av misstag skjutit sig själv och att ingen annan varit inblandad i händelsen. Han fördes därefter till sjukhus för att få vård.

Nu är mannen, som är född −92, anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grov misshandel, uppger polisen.

Under en husrannsakan hittades flera hemmagjorda vapen som kopplas till honom.

– Det är hemmagjorda vapen. Inga avancerade saker utan vapen som har en förmåga att skjuta iväg en projektil. Det är inget häpnadsväckande utan ganska lågteknologiska grejer men fortfarande livsfarliga om man använder dem i fel syfte, säger Oskar Tallryd, jourhavande fu-ledare på polisen region Nord.

När mannen av misstag sköt sig själv under fredagen ska det ha varit med ett av de egentillverkade vapnen.

– Brottet har ingen bäring mot terrorism eller något sånt. Det är en ren olyckshändelse, säger Oskar Tallryd.

Varför mannen misstänks för förberedelse till grov misshandel kan polisen inte gå in på, men har att göra med att han var beväpnad på Solna station.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solna

Vapenbrott