'Peking' förnekar att mittfältaren är såld

avJörgen Källström

”Finns inget underskrivet och mycket kan fortfarande hända”

Enligt österrikiska uppgifter ska Norrköpings stjärnmittfältare Arnor Traustason vara klar för Rapid Wien.

Något som förnekas av "Pekings" klubbdirektör Peter Hunt.

– Det finns inget underskrivet och mycket kan fortfarande hända, säger Hunt till NT.

När Norrköping förra säsongen bärgade klubbens första SM-guld på 26 år var islänningen Arnor Traustason, 23, en av lagets viktigaste spelare. Han har fortsatt leverera den här säsongen och det är ingen hemlighet att islänningen vill lämna allsvenskan för större uppgifter.

Förra veckan rapporterade isländsk media att österrikiska Rapid Wien lagt ett bud på motsvarande 21 miljoner kronor, och det mesta tyder på att den isländske yttermittfältaren kommer att hamna i Wien. Enligt den österrikiska tidningen Kurier ska klubbarna vara överens om en övergång.

– Det finns en principöverenskommelse, men kontraktet är inte påskrivet, säger Rapids sportchef Anderas Müller till tidningen.

Inte såld

Att Traustason skulle vara klar för den österrikiska huvudstadsklubben förnekas dock av Norrköpings klubbdirektör Peter Hunt.

– Det finns ett avtal när båda parter har det underskrivet, och så länge vi inte har det finns det inget avtal. Det är kalla fakta, säger han till Norrköpings Tidningar.

Hunt vill inte heller säga om något kommer att bli klart inom den närmaste tiden.

– Vi får se. Det finns inget underskrivet och mycket kan fortfarande hända, säger han.

23-årige Traustason gjorde sex mål och tio assist för Norrköping under fjolårets guldsäsong. I år står han noterad för ett mål och tre assist på åtta matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM