Stjärnornas kontrakt går ut: ”Tar en risk...”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Jingblad: ”Ska ta ett snack i veckan”

Haglund, Kennedy och Boo Wiklander
Foto: TT & Bildbyrån
Haglund, Kennedy och Boo Wiklander

JÖNKÖPING. Kennedy Bakircioglu, David Boo Wiklander och Philip Haglund.

Tre nyckelspelare – tre utgående kontrakt.

Men sportchefen Mats Jingblad avvaktar...

– Klart att jag tar en risk. Det kan ju komma in andra intressenter i bilden, medger han.

Kennedy Bakicioglus drömvolley borta mot Jönköpings Södra (0–1) innebär att Hammarbys fina svit fortsätter. Laget – som i juli låg på kvalplats – har därmed spelat åtta raka matcher utan förlust.

”Ska ta ett snack i veckan”

Fyra spelare har tagit särskilt stora kliv under perioden. Mittbackarna Joseph Aidoo och David Boo Wiklander, samt mittfältarna Kennedy Bakircioglu och Philip Haglund.

Vad som borde oroa alla hammarbyare?

Att det bara är unga talangen Aidoo som har kontrakt över nästa säsong. Den resterande trion är fria att välja andra klubbar efter årsskiftet. Sportchefen Mats Jingblad har naturligtvis koll på läget, men sitter ändå lugnt i båten. Förhandlingarna med nämnda spelare går i långsamt takt, om de ens har inletts.

– Vi kommer ha fortsatta diskussioner med Kennedy. Sen ska vi ta en snack med Philip nu i veckan. Vad gäller David så tar vi han framöver, säger Jingblad och fortsätter:

– Men det är svårt att veta var i hamnar.

Han är, som alla andra, mycket imponerad av hur trion presterat sen uppehållet.

– De har klivit fram i ett riktigt tufft läge. Då visade alla tre ledaregenskaper. Men så handlar det ju om pusslet och strukturerna i truppen i övrigt. Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

Innebär det inte en risk att avvakta med förhandlingarna?

– Klart att jag tar en risk. De har ju utgående kontrakt. Det kan ju komma in andra intressenter i bilden. Så är det bara.

Hoppas alla tre får fortsätta

Lagkaptenen Kennedy Bakircioglu hoppas att alla tre får spela vidare i Bajen.

– Det är väldigt viktiga spelare. David har gjort ett fantastiskt jobb som mittback och Philip med på en helt ny position. Jag har också gjort det bra och visat att jag kan spela innermittfältare.

För Kennedy är det enkelt.

– Det är spelare som har en jäkla bra attityd. Som visar hjärta, kämpar och sliter varje match. Det måste man ha i åtanke. David och Philip är spelare som betyder mycket för laget, säger han och fortsätter:

– Det är inte jag som bestämmer, men klart att man vill behålla alla. Vi vill ju vara kvar. Men det är Hammarby som ska ta beslutet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.