Mrabti tog över showen efter cupguldet

avMalin Wahlberg

Kerim Mrabti var tillbaka från start och var matchens bästa spelare i cupfinalen. 

Men det var inte bara på planen som anfallaren levererade – efter guldet tog han över intervjun med Jonas Olsson.

– Det är kul att bara kunna slappna av nu, säger han. 

Djurgården hade inte vunnit en titel på 13 år och efter tre raka förluster i allsvenskan var det inte bara guldet som stod på spel. 

Men hemmalaget gick ut och tog kommandot mot Malmö FF direkt. Jacob Une Larsson gav Djurgården ledningen i första halvlek och direkt efter paus kunde Kerim Mrabti trycka in 2-0. 

Djurgårdens anfallare gjorde sin första match från start och var bäst när Djurgården vann cuptiteln efter 3-0. 
– Det kändes väldigt bra. Jag kände mig fräsch från början. Jag blev lite trött i slutet och kände att jag behövde göra ett litet byte, men jag kände mig bra i kroppen. I slutändan kändes det väldigt bra, det var kul att få göra mål också, säger han och fortsätter: 

– Det här är det största jag har vunnit individuellt. Jag är lite besviken på brickan bara, att den är så liten.

”Kerim är navet”

Det var inte bara på planen Mrabti showade, i den mixade zonen efteråt klev han in bland de samlade journalisterna och tog över intervjun med Jonas Olsson. 

– Kerim är navet. Nu står jag här och höjer dig, han är så viktigt för vårt anfallsspel och defensivt, sa Olsson innan Mrabti bröt in med en fråga av det längre slaget. 

Senaste matchen blev det ett rött kort som du drog på dig, hur kändes det i dag att kunna klara sig kvar på banan och även vinna med tre mål och ta med ett cupguld hem? Jag tänkte även prata om West Bromwich, hur många titlar har du därifrån? 

– Ingen, svarade Olsson med ett garv. 

Mrabti hoppas nu att cupsegern blir vändningen för Djurgården. 

– Det här är otroligt viktigt för oss. Vi hade en vändning nu där vi kan få en boost med oss och även självförtroende. Nu har vi en titel på 13 år i Djurgården som vi spelare får skriva tillsammans. Det känns otroligt kul.

Hur ska ni fira?
– Det blir nog lugnt. Jag är otroligt laddad för matchen på söndag. Men jag tror att vi har en fin middag som vi ska njuta av med familj och vänner och alla i laget. Det är ett stort stöd vi har haft under hela den här cupresan.

ARTIKELN HANDLAR OM