Engelsk press: ”Det är inte avgjort än”

avIbraheem Alsalman

SPORTBLADET

Malmö FF förlorade första mötet med 1–2 hemma mot Chelsea.

Trots det får MFF goda betyg från den internationella pressen som menar att dubbelmötet inte är avgjort än.

– Anders Christiansens mål gjorde så att MFF tror på detta fortfarande, skriver bland annat The Guardian.

Chelsea såg länge ut att ta en stabil bortaseger efter mål av engelsmannen Ross Barkley och fransmannen Oliver Giroud. Men Anders Christiansen reducerade med tio minuter kvar och väckte därmed liv i dubbelmötet.

Efteråt fick mittbacken David Luiz frågan om avancemanget var säkrat. Han valde att svara väldigt bestämt.

– Nej, sa han.

Överraskade Chelsea

Och den internationella pressen verkar hålla med brassen. The Guardian skriver att vinsten var på liv och död för Maurizio Sarri men slår samtidigt fast att ingenting är klart än.

– De kommer ha med sig 3 500 fans till Stamford Bridge nästa vecka, och det är givet att de vill ge det en ärlig chans, skriver tidningen.

BBC skriver i sin tur att Malmö FF började matchen bra och överraskade Sarris mannar.

– Hemmalaget, som hade enormt stöd av sina fans, pressade högt i början men sjönk djupare i andra halvleken. Det märktes att det var deras första tävlingsmatch sedan december, skriver de.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hazard trasslar sig fram mellan MFF-spelarna

”Varit för bekväm”

Sarri själv uttryckte sin lättnad över vinsten som han beskrev som ”jätteviktig”. Han sa också att matchen var långt i från lätt.

– Vi spelade med självförtroende och det glädjer mig. Men vi är medvetna att vi inte är vidare än. Det är mycket jobb som återstår. Jag har tidigare varit för bekväm när det gäller hur vi tar oss an matcherna och det har straffat sig, så jag vill inte vara det nu, säger italienaren, enligt BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF

BBC