Foto: Julia Tuvesson
Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad 

Portabello provencale med vitlöksrostad potatis

4,1 (15 röster)

Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad – När jag fortfarande åt kött var en av mina absoluta favoriträtter i hela världen oxfilé provençale. Lite tråkigt att jag upptäckte rätten precis innan jag slutade äta kött – men desto bättre är att den går att göra precis lika god utan kött, med den matiga portabellosvampen istället. 

Portabello provençale med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyfta, pressade
  • 3 tomater, i stora bitar
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • Portabello

  • 4 portabellosvamp, om dom är små så fördubbla antalet
  • 150 g färskost, till exempel philadelphiaost
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl riven lagrad ost, som prästost eller västerbottenost
  • Sås örtsmör

  • 100 g smör
  • 3 vitlöksklyfta, pressade
  • 1.5 dl persilja, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Topping

  • 1 silverlök, i skivor
  • 1 knippe bladpersilja
  • små salladsblad, till exempel plocksallad

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM