Wahlberg: Sorry Matts, nu är du ett VM-hopp

Publicerad:
Foto: Marco Tacca / TT / NTB Scanpix

SPORTBLADET

Efter sjätteplatsen i Adelboden ville Matts Olsson inte bli kallad ett medaljhopp i VM.

Men sorry Matts, nu är du ett.

28-åringen är tillbaka från skadehelvete och han har aldrig varit bättre.

När Matts Olsson kommer ner med grön skylt och sträcker armarna i luften är det inte svårt att förstå, eller känna, glädjen. Olsson gjorde sin första världscuptävling den 28 oktober 2007. Nio år och tre månader senare får han äntligen kliva upp på pallen för första gången.

Vägen dit har varit lång, och långt ifrån spikrak.

Efter en fjärdeplats i världscupen 2014 och en femteplats i VM 2015 var Olsson på väg mot sitt stora genombrott. Men en knäskada under försäsongen gjorde att han missade hela förra säsongen.

Men Olsson har tagit sig tillbaka på ett imponerande sätt. 15:e platsen i premiären gav en fingervisning om vad 28-åringen skulle kunna göra, men den riktiga fullträffen har suttit långt inne.

”Den här jävla pallen är svårt att komma upp på, i alla fall för mig”, sa Olsson när han var sexa i Adelboden senast, 14 hundradelar från tredjeplatsen.

Kommer slåss om medaljerna

Att han nu får ställa sig där med bara en dryg vecka kvar till VM betyder så klart en hel del för Olssons självförtroende. Efter sjätteplatsen i Adelboden ville han inte kalla sig ett medaljhopp, men nu är Olsson ett och jag tror att han kan leva med det.

Han har aldrig varit bättre och det var extra skönt att se honom palla trycket och försvara pallplatsen han hade efter det första åket. Bara Marcel Hirscher kunde rå på svensken, men även om Alexis Pinturault gjorde en miss och tappade den här gången lär de två giganterna bli svårstoppade på VM.

Olsson har dock visat att han tänker vara med och slåss om medaljerna och det betyder lika mycket för honom som för hela det svenska laget.

För tre veckor sedan hade bara Kajsa Kling varit på pallen och läget i det alpina landslaget såg inte ljust ut. Sedan dess har Frida Hansdotter visat storform, Sara Hector har gjort succécomeback och nu har Olsson visat att han är att räkna med.

Kan bara André Myhrer och Maria Pietilä Holmner komma tillbaka från sina skador kan VM trots allt bli riktigt roligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE