Publicerad:
Uppdaterad:

Kritiken: Inte tillräckligt bra för ett lag med ambition

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Kritiserad.

Sedan orsakade Victor Lindelöf straff.

Manchester Uniteds svenske landslagsback hade en mardrömspremiär.

– En av hans sämre insatser i den röda tröjan, säger Viasats expert Bojan Djordjic.

Tidigt i sin öppningsmatch i Premier League släppte Manchester United in 0–1 mot Crystal Palace. Jeffrey Schlupp fick i duell med Victor Lindelöf slå ett inlägg som gick förbi båda stolparna, där fanns Andros Townsend som spräckte nollan.

– Tveksamt agerande först av Victor som måste göra mer där, tycker jag. Han ska inte tillåta det inlägget att komma och sedan är Luke Shaw på helt fel position och tappar Townsend på bortre, säger experten Jonas Olsson i Viasats sändning.

”Lindelöf gör nu sin fjärde säsong i Manchester United. Man tycker att det borde vara mer än nog för att inse att han inte är tillräckligt bra för ett lag som har seriösa ambitioner”, skriver ESPN:s Mark Ogden.

Två straffchanser

Sedan i andra halvlek blev säsongspremiären värre för Lindelöf. Efter videogranskning tilldömdes gästerna straff efter en handssituation på Lindelöf. Jordan Ayew slog straffen, David De Gea räddade – men straffen skulle slås om då De Gea lämnade mållinjen för tidigt.

En uppgiven Lindelöf kunde inte tro att det var sant.

Wilfried Zaha klev fram i stället, och han tryckte in skottet från elva meter till 2–0 för Crystal Palace. De Gea har nu misslyckats med att rädda de 18 senaste straffarna han ställts mot i Premier League.

Londonklubben vann sedan till slut med 3–1, Uniteds nyförvärv Donny van de Beek reducerade och i 85:e matchminuten fastställde Zaha slutresultatet när han blev tvåmålsskytt.

Lägst betyg

– Det är bara att erkänna att det här var en av hans (Lindelöfs) sämre insatser i den röda tröjan. Duellspelet var inte där – fokus, tajmning. Och sedan hjälper det inte heller att hans samarbete med kylskåpet bredvid som kostade 90 miljoner pund (Harry Maguire) inte är bra. Det är hönsgård, de litar inte på varandra, säger Viasatexperten Bojan Djordjic.

Lokaltidningen Manchester Evening News ger svenske mittbacken lägst betyg av alla, han får en tvåa av tio möjliga. Daniel James, utbytt i halvtid, får näst sämst betyg med en trea.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: