Besvikelsen efter förlusten: ”Jag var så förkrossad”

Ayla Canpunar förlorade mot vännen i ”Sveriges mästerkock”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det tog månader för Ayla Canpunar att komma över förlusten i ”Sveriges mästerkock”.

I finalen ställdes hon mot vännen Christin Kashou – men förlorade efter en hård strid med ostron, oxfilé och maräng.

– Där och då var det väldigt svårt att tänka på Christin för i den stunden var det min dröm som inte gick i uppfyllelse, jag var så förkrossad, säger hon.

Under inspelningen av ”Sveriges mästerkock” blev de nära vänner. Och det gjorde finalen extra tuff för Ayla Canpunar, 20, och Christin Kashou, 24.

– Både för mig och Ayla betyder det här väldigt mycket, så vi var väl medvetna om att våra drömmar ställdes mot varandra, säger Christin Kashou som gick hem med segern i TV4:s populära program.

– Vi kom varandra jättenära under hela den här perioden och just det var ändå en typ av drömscenario att det var hon och jag i final. Men i finalen kände jag att nu får jag koppla bort vår vänskap, för det här handlar om min dröm, säger Ayla Canpunar.

Ayla Canpunar kom tvåa i ”Sveriges mästerkock” 2021
Foto: TV4
Ayla Canpunar kom tvåa i ”Sveriges mästerkock” 2021

Svårt att prata om förlusten

Men hon kunde inte tänka på vänskapen när det stod klart att hon gått förlorande ur finalstriden.

– Det kändes som att ens hjärta gick i tusen bitar. Där och då var det väldigt svårt att tänka på Christin för i den stunden var det min dröm som inte gick i uppfyllelse, jag var så förkrossad, säger hon.

I programmet säger du att ”Det finns inget värre än en andraplats”, kändes det så även när du fick veta resultatet?

– Ja, jag tog det väldigt hårt, för jag blev så ledsen. Men nu när jag har haft några månader efter inspelningen att bearbeta de känslorna så ser jag på finalen på ett annat sätt. Då kunde jag inte ens prata om det utan att bli väldigt ledsen, men nu är jag stolt över mig själv, hur jag presterade och kämpade under alla de veckorna.

Finalen avgjordes med en trerättersmeny där förrätten skulle innehålla ostron, varmrätten vara en surf and turf, med oxfilé och hummer eller havskräftor och desserten en baked Alaska med egengjord glass och maräng.

Foto: TV4
Majonnäs-fadäs. Ayla Canpunar lyckas inte få till såsen i finalen av ”Sveriges mästerkock” 2021.

”Tog mig vatten över huvudet”

I efterhand känner Ayla Canpunar att hon borde ha gjort sina finalrätter lite enklare.

– Jag vet nu att jag tog mig vatten över huvudet. Jag ville verkligen visa allt jag kunde en sista gång, men det var kanske för mycket, jag borde ha skalat ner det lite och fokuserat mera. Men jag ville visa så mycket kunskap och teknik som möjligt. Jag minns att jag kände att om jag inte gör det så kommer jag att ångra mig, men det kanske jag inte borde ha gjort, säger hon.

Ayla Canpunars dröm är fortfarande att arbeta med mat. Men först ska hon slutföra studierna till socialpedagog.

– Jag har bara två terminer kvar i plugget så jag tänker att jag ska gå klart i skolan så har jag min utbildning. Men sen kommer jag satsa på maten. Det har varit min dröm sedan barnsben att få öppna min egen restaurang, säger hon.

 

”Sveriges mästerkock” 2021 – så gick det sen: Nobbade fransk tv Kritik mot myndigheter Lämnat jobbet


Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE