Badou Jack ställs mot krigsveteran

Boxas innan Mike Tyson gör comeback

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

En amerikansk krigsveteran som är obesegrad i tretton matcher.

Det är svenske Badou Jacks motståndare på den uppmärksammade galan där Mike Tyson gör comeback.

– Han är inte på min nivå, säger Badou Jack till Viaplay inför matchen mot Blake ”The Beast” McKernan.

Det var ett tag sedan.

Badou Jack, 37, har inte varit uppe i ringen sedan 28 december förra året. Dessutom har han två raka förluster när han nu ställs mot Blake McKernan från Kalifornien i åtta ronder i cruiservikt i Staples Center i Los Angeles.

”Aggressivitet och smärta”

Blake McKernan har fått uppmärksamhet för sin bakgrund i det amerikanska infanteriet. Han är en före detta krigsveteran och har varit maskingevärssoldat i tre och ett halvt år, varav ett år i Irak.

– För att vara en bra boxare så måste du ha byggt upp en hel del aggressivitet och smärta. Det har alltid varit något som har fått mig att ta nästa steg i den här branschen. Jag har mycket som har byggts upp i min barndom, som tonåring och som vuxen samt från det militära och det har pushat mig till att nå en ny nivå i ringen, säger ”The Beast” till Sacramento Bee.

Boxningskarriären inleddes 2010 efter att han lämnade det militära.

13 matcher in i karriären har han vunnit samtliga och självsäkerheten är på topp inför mötet med svenske Badou Jack.

– Det är inte bara så att jag kan vinna, jag vet att jag kommer att vinna. Jag vill inte låta arrogant men människor viker sig antingen av pressen eller så är man bäst när det gäller, säger McKernan.

Blake ”The Beast” McKernan.
Foto: INSTAGRAM (@blakethebeast__) / TT
Blake ”The Beast” McKernan.

Sydde 100 stygn

Badou Jack är i sin tur klart mer meriterad än sin motståndare.

Han blev världsmästare i supermellanvikt 2015. Han försvarade titeln tre gånger för att sedan gå upp en viktklass och även bli världsmästare i lätt tungvikt 2017.

Förra året gick Badou Jack två matcher men förlorade båda, i den första skallade han ihop med motståndaren Marcus Browe och fick svårt att se på grund av blodet som forsade fram och efter matchen fördes han till sjukhus.

I den andra matchen var han nära att slå ut motståndaren Jean Pascal i både rond åtta och tolv men förlorade efter ett omdiskutabelt domslut.

”Inte på min nivå”

Nu, nästan ett år efter senaste matchen, är det enbart seger som gäller.

– Han är en klubboxare. Det är en tuff kille men han är inte på min nivå. Men man ska inte underskatta någon så jag ska dit och göra mitt jobb och visa att han inte är på min nivå, säger Jack till Viaplay.

– Han har ingenting att förlora. Jag har inte mött någon på den nivån sen sex, sju, åtta år. Jag är i toppform och jag behövde inte banta så mycket eftersom det är cruiservikt. Allt känns perfekt och jag är redo att slå ut honom, säger Jack.

Galan där ”The Ripper” möter ”The Beast” börjar 03.00 natten till söndag och visas på Viaplay/TV10. Huvudmatchen är Mike Tysons comeback mot Roy Jones Jr.

Publicerad:

LÄS VIDARE