22-åring begärd häktad för mordet på Karolin Hakim

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Åklagare har begärt att en 22-årig man ska häktas på sannolika skäl för mordet på läkaren Karolin Hakim.

Polisen misstänker att det var han som 2019 sköt småbarnsmamman på öppen gata i stadsdelen Ribersborg i Malmö.

En 22-årig man har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på läkaren Karolin Hakim. Häktningsframställan kom in till Malmö tingsrätt strax efter klockan 10 på torsdagen.

Det var den 26 augusti 2019 som den 31-åriga småbarnsmamman och läkaren Karolin Hakim sköt till döds i Malmö. Hon höll sin bebis i famnen när skotten föll. Barnet föll till marken och skadades lindrigt.

Polisen misstänker att barnets pappa var den egentliga måltavlan – han befann sig också på platsen. Men av oklar anledning vände sig skytten mot Karolin Hakim istället.

Flera personer blev vittne till skjutningen som ägde rum i stadsdelen Ribersborg. En boende lyckades filma skytten när denne sprang från platsen. Kort efter dådet publicerade polisen en bild på den misstänkte skytten. Man fick in en mängd tips om vem mannen kunde vara. Men det först i måndags som en man kunde gripas och anhållas som misstänkt för mordet.

Den anhållne 22-åringen är en av Malmös livsstilskriminella. Han avtjänade redan treårigt fängelsestraff för grovt vapen brott och grovt rån. Mannen greps på den anstalt där han sitter av sitt straff och har förts till Malmö.

Polisen misstänker att mannen på bilden är den anhållne 22-åringen.
Foto: Polisen
Polisen misstänker att mannen på bilden är den anhållne 22-åringen.
Foto: PRIVAT
Karolin Hakim sköts till döds när hon bar sitt barn.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE