Blev trea – men stoppades av domarna

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Max Verstappen satsade allt.

Och han tog en pallplats tre kurvor från mål – men stoppades av domarna.

– Den typen av beslut förstör vår sport, ryter ­Niki Lauda.

Foto: TT

Den trefaldige världsmästaren som arbetar för Mercedes var imponerad av Verstappens uppkörning. Red Bulls 20-åring startade loppet från plats 16 och han låg fyra när det sista varvet inleddes. Tre kurvor från mål gav han allt och körde om Ferraris Kimi Räikkönen. Verstappen gick i mål som trea, men ett par minuter senare straffades han av domarna. De ansåg att han skaffat sig en fördel av att köra utanför banan och därför fick han ett tidstillägg på fem sekunder – och förlorade pallplatsen.

”Sämsta domslutet”

– Det sämsta domslut han någonsin har upplevt, säger Lauda till motorsporttotal.

– Han gjorde inget fel. Vi kör på en racerbana, inte på en vanlig gata. Det är den ­typen av beslut som förstör sporten.

Även Red Bulls stallchef Christian Horner kallar ­beslutet för ”felaktigt”, Verstappens pappa Jos kallar FIA för ”Ferrari International Assistance” på sociala medier och teamets motorsportkonsulent Helmut Marko håller med.

– Den typen av beslut ­skadar vår sport, säger han.

Tävlingen vanns av VM-ledaren Lewis Hamilton, Mercedes, före Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen båda Ferrari. Marcus Ericsson gjorde ett bra lopp, men slutade på plats 15 efter en kollision. Tre deltävlingar återstår och nästa avgörs
i Mexiko på söndag.

PODD: Aftonbladet Daily om hemlighetsmakeriet runt Michael Schumacher

Lyssna  i iTunes (iPhone)  i Acast  Spotify

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM